Zo wacht jou een gouden toekomst in de logistieke sector

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan in de logistieke sector? Een goed idee want er wacht jou daar een hele mooie toekomst. We leggen uit waarom.

Met komst van e-commerce draait de logistieke sector op volle toeren. Elke dag opnieuw zijn er dus meer helpende handen nodig om heel die logistieke flow in goede banen te leiden. En dan hebben we het uiteraard nog niet over alle andere logistieke kanalen die ook moeten blijven draaien. Vrachtwagenvervoer, containertransport: de logistieke sector is immers veel meer dan alleen maar pakjes bezorgen via e-commerce.

 

In volle expansie

De logistieke sector is dan ook in volle expansie en daar kan jij als jobjager helemaal je voordeel mee doen. Qua jobdiversificatie kan je alvast alle kanten uit. Je kan in de Europese logistieke hub van een wereldbekende sneakerfabrikant terecht, maar ook in een distributiecentrum van een supermarktketen of ook, bijvoorbeeld in het internationale verdeelpunt van een grote e-commerce speler. Aan keuze zal het jou alvast niet ontbreken. Dat is meteen ook een bijkomend voordeel van de logistieke sector. Je zal je geen dag vervelen en qua keuze van jobs en carrièreplanning heb je geen enkele beperking. Integendeel, je kiest voor een van de boeiendste en meest gevarieerde sectoren die er zijn.

 

Iedereen welkom

Wie trouwens denkt dat de logistieke sector uitsluitend een sector is voor (met alle respect) laaggeschoolde jobs die heeft het ook al mis. Naast al die knappe koppen die het operationele facet van alledag laten draaien, zijn er ook bollebozen nodig die logistieke systemen in kaart brengen, oplossingen bedenken en logistieke flows optimaliseren. Ook zijn er uiteraard mensen nodig die al die logistieke oplossingen kunnen vermarkten. Goede verkopers dus, maar ook account managers en dies meer. Een hele uitdaging maar wanneer je er klaar voor bent, ga je zeker weten wat te doen. Van pakjesvoorbereiders over chauffeurs tot procesverantwoordelijken en ingenieurs: het jobaanbod is bijzonder breed. Heb je een mooi diploma of helemaal geen diploma: het maakt niet uit: in de logistieke sector is iedereen welkom.

 

Dat verdient aardig

Last but not least: je verdienste. Het moet niet gezegd dat in een markt waar veel vraag en doorgaans weinig aanbod is, de verdiensten meer dan aardig zijn. Voor een starter zonder diploma zit je al snel aan meer dan 2.300 euro bruto. Heb je een leidinggevende functie weten te bemachtigen dan komt daar nog 1.000 euro bruto bij. Het gemiddelde loon ligt in de logistieke sector rond de 3.100 euro. Daar mag je ook nog bonussen voor avond-, nacht- en weekendwerk bijtellen. Tot slot: zo’n job in de logistieke sector (al dan niet binnen een multinational) is vaak ook een springplank naar een internationale carrière. Als je die ambieert uiteraard.

Pascal Dewulf