Op weg naar een job: Evert (slot)

Hoe vlot of stroef verloopt de weg naar een nieuwe job? Wij vroegen het eind maart aan enkele jobhunters op de jobbeurs van Streekpersoneel in Leuven. Sindsdien laten ze ons meekijken in hun zoektocht naar werk.

Evert Buttiens (25) uit Herent

* Behaalde een bachelor marketing en deed er nog een jaar sportmanagement bij

* Wou zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden nadat zijn eerste, tijdelijke contract was afgelopen.

 

 

Als we Evert aan de lijn krijgen, klinkt hij opgewekt. Sinds enkele weken is hij aan het werk! “Ik had nog enkele sollicitaties lopen en daar zat een functie bij als magazijnier bij Febelco, een distributeur van geneesmiddelen bij apothekers. Toen ik van hen het bericht kreeg dat ik kon beginnen, heb ik geen moment geaarzeld”, klinkt het.

En, bevalt de job je?

“Zeker! Ik zit nu in mijn derde week en vind het heel leuk om te doen. Ik maak alle bestellingen voor de apothekers klaar en geef ze mee aan de chauffeurs. Het is stevig doorwerken, maar zo heb ik het graag. De dagen vliegen voorbij.”

Magazijnierswerk ligt wel niet in lijn met je twee diploma’s: marketing en sportmanagement.

“Nee, maar dat vind ik niet erg. Momenteel ben ik heel tevreden met deze baan, ik ben ook niet meer verder aan het zoeken. Ik heb het nu even gehad met solliciteren. (lacht) We zullen wel zien hoe het loopt. In de toekomst zal ik er nog wel achter komen wat ik wil doen met mijn opleiding. Op dit moment heb ik er eerlijk gezegd geen idee van.”

Juist, jij was een eeuwige twijfelaar.

“Ja. Ik heb nooit goed geweten wat ik later wou worden. Maar nu zit ik wel goed voor de komende maanden. Als het werk bij Febelco gedaan is, is het ook gedaan. Ik hoef geen kopzorgen mee naar huis te nemen. En ik heb graag veel beweging overdag: zet me niet achter een bureau!”

Je jobzoektocht is dus voorlopig ten einde?

“Ja. Deze job doe ik op interimbasis, maar dat kan later een vast contract worden. Tussendoor zal ik weleens een blik werpen op andere vacatures, maar nu nog niet. Ik ben net 25 geworden: tijd genoeg. Er ligt nog een heel werkleven voor mij.”

Wat is de conclusie van je jobhunt?

“Ik heb in totaal drie maanden naar een job gezocht. Daar kwam best wat bij kijken: CV’s en motivatiebrieven opstellen, jobwebsites afgaan, LinkedIn onderhouden, naar de VDAB gaan,... Na mijn opzeg heb ik nog anderhalve maand thuisgezeten en dat vond ik helemaal niet leuk. Het voelde niet aan alsof ik vakantie had, integendeel: er zat wel wat druk op. Zeker als je weet dat de huishuur gewoon doorliep. Ik kon me nooit echt ontspannen zonder me schuldig te voelen. Ik wou gewoon zo snel mogelijk aan het werk.”

Bij deze! Proficiat, Evert.

Gerlinde De Bruycker