Ontdek je talenten via Talent-Tinder

Op zoek naar werk of een carrièreswitch in het achterhoofd? Dan zijn je talenten minstens even belangrijk als je professionele ervaring en je diploma. Om je talenten te kennen, kun je binnenkort gebruik maken van de Talent-Tinder.

Tinder kennen we intussen allemaal: de app die je amoureuze match zoekt om mee te daten. Toegegeven, je moet er ook je talenten laten zien, maar meestal gaat het hier niet om je professionele talenten. Wie op zoek is naar een leuke en interessante job in de plaats van naar een nieuw lief, kan binnenkort gebruik maken van de Talent-Tinder.

 

Spelenderwijs je talenten leren kennen

ODYN, een Limburgse start-up, lanceert in samenwerking met VDAB de Talent-Tinder van de arbeidsmarkt, een tool die je spelenderwijs inzicht geeft in je talenten. Nadien matcht ODYN je met interessante werkuitdagingen of leerkansen én beloont je daar ook nog eens voor met Talent Coins.

“De Talent-Tinder heeft de verdienste om op een eenvoudige, aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier aan competentiegericht matchen te doen te doen waardoor de gebruiker niet eens het gevoel heeft met analyses bezig te zijn”, zegt topman van VDAB Fons Leroy. 
 

Op je lijf geschreven

De Talent-Tinder is geen saaie vragenlijst, maar zet in op gamification. Het is een leuke tool die je stimuleert om de platgetreden paden te verlaten. De tool stimuleert mensen om te kijken naar talenten en om hun talenten optimaal in te zetten en te ontwikkelen. Eenmaal je je talenten mooi in kaart gebracht hebt, kun je via Talent-Tinder de connectie aangaan met uitdagingen die je op het lijf geschreven zijn. Gedaan dus om te solliciteren voor de ‘foute’ job.

 

Talent Coin

Talent wordt beloond voor de inspanningen die ze leveren via de eigen unieke cryptocurrency, de Talent Coin. Deze Talent Coin wordt het transactiemiddel op het platform. Enerzijds worden potentiële werknemers beloond om hun talent op een positieve manier in te zetten en het geeft hen op die manier een boost om hun loopbaan helemaal in eigen handen te nemen. Anderzijds laat de Talent Coin organisaties toe alleen te betalen voor dat talent dat ze écht nodig hebben voor hun uitdagingen, of dat talent dat écht behoefte heeft aan hun opleiding of service.

Talent Tinder zal operationeel zijn vanaf juni 2018. Wie wil, kan de proefversie al uittesten: www.odyn.io.

Mieke Vercruijsse