Waarom een interimjob goed staat op je cv

Prijken op je cv een aantal tijdelijke jobs?  Goed zo. Dat geeft aan dat je flexibel en snel inzetbaar bent, maar dat je bijvoorbeeld tussen vaste jobs ook nog steeds aan de slag wilt blijven. Welke werkgever droomt daar niet van?

Interimjobs zijn weliswaar van bepaalde duur, ze zeggen niets minder over jouw vaardigheden en kwaliteiten dan wanneer je pakweg in een voltijdse job actief bent. Bovendien zijn interimjobs eigen aan de tijdgeest. Bedrijven mikken immers meer en meer op een flexibele aanwervingsstrategie, waardoor binnen de bedrijfsmuren een gezonde mix van permanente en tijdelijke medewerkers ontstaat.

 

Brede basis

Ook voor je eigen carrière kan een opeenvolging van tijdelijke jobs  je cv best wel opleuken. Door praktijkervaring op te doen bij verschillende werkgevers verbreed je immers steeds meer je professionele basis en dat is een absolute troef die je kan uitspelen in je cv, maar ook tijdens een sollicitatiegesprek. Vaak wordt gezegd dat interimjobs ideaal zijn voor starters om zo snel de nodige ervaring op te doen. Vandaag zijn tijdelijke jobs eigenlijk voor iedereen een erg goed alternatief. Ben je twintiger dan bouw je ervaring op, ben je dertiger en tussen jobs dan kan je zo je cv perfect opvullen. Ben je veertiger of vijftiger dan ga je mogelijk een job binnenhalen die je op voltijdse/onbepaalde basis misschien niet uit de brand had kunnen slepen.

 

Het gat in je cv

Vooral belangrijk is dat je met interimjobs de gaten in je cv keurig en sterk kunt dichten. Je doet ervaring op. Je komt vaak in heel verschillende sectoren terecht, maar bovenal ben je bezig in de plaats van tussen jobs te zitten of eindeloos op zoek te blijven om aan de slag te gaan. Want dat is nefast op je cv, daar kan je vanop aan. Is het moment daar dat je je kans opnieuw wilt wagen voor een voltijdse job, dan is het belangrijk dat je je cv niet volstouwt met een aaneenschakeling van tijdelijke jobs. Lijst enkel de belangrijkste ervan op, diegenen waarin je je grenzen carrièregewijs hebt kunnen verleggen en/of indrukwekkende objectieven hebt gerealiseerd. Een rekruteerder gaat zich immers verliezen wanneer hij door tientallen beschrijvingen van jouw interimexploten zal moeten fietsen.

 

Muziek in de oren

Het staat ook leuk op je cv wanneer je doorheen verschillende bedrijven steevast dezelfde interimfunctie hebt kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld business analist in een vijftal bedrijven. Dat klinkt de rekruteerder als muziek in de oren. Hij weet dan dat je op de hoogte bent van hoe het er in heel wat bedrijven in de praktijk aan toe gaat. Knowhow die je kan delen met de medewerkers van het bedrijf waar je aan de slag gaat. Eens aan de slag is een interimjob geheid een opstapje naar een vaste baan. Jij doet ervaring op, jouw baas kan tegelijkertijd kennismaken met jouw kwaliteiten en vaardigheden.

Pascal Dewulf