Deze hobby's boosten je cv

Hobby’s vermelden op je cv is niet zo gek als je op het eerste gezicht zou kunnen denken. Het toont dat je over bepaalde vaardigheden beschikt, engagement toont en dergelijke. Je kan de zaken ook omkeren. Op zoek naar een nieuwe hobby? Waarom niet kiezen voor een cursus of lessenreeks die je cv een duwtje in de rug geeft: taallessen, een nieuwe vaardigheid of vrijwilligerswerk. Allemaal hobby’s die een nieuwe potentiële werkgever over de streep kunnen trekken.

Sportcoach

Coach jij op woensdagavond de bengeltjes van FC Catenaccio? Of bereid je op zaterdagochtend om 8u de eliteploeg voor op hun volgende gymnastiekwedstrijd? Zet je elke zondag een groot spel op poten voor de rakkertjes van de jeugdbeweging? Op je cv zwieren, die handel. Je beschikt over coaching skills, investeert in de jeugd en je kan leiding geven aan groepen.

 

Avondonderwijs

Volg je een cursus binnen het avondonderwijs? Laat het weten aan je potentiële werkgever of zet je getuigschrift op je cv. Of je je nu bekwaamt in fotografie, houtbewerking of de Italiaanse keuken, je toont een brede interesse en leergierigheid. Sommige cursussen leiden zelfs regelrecht naar een nieuw jobdomein.

 

Taallessen

¿Hola, que tal? Ben je ingeschreven voor een taalcursus, imponeer dan je (toekomstige) werkgever met je uitgebreide talenkennis. Klassiekers die in onze contreien erg gewild zijn: Spaans, Frans of Engels. Ook talen als Chinees, Russisch of Arabisch geven je marktwaarde een boost. Voor administratieve profielen is dit een aanrader.

 

Competitiesport

Ben jij Belgisch kampioen roeien? Trek je elke ochtend voor het werk een uur baantjes in het zwembad? Mag je over een maand naar het Europees Kampioenschap kunstschaatsen? Vermeld je competitie of teamsport zeker. Je toont uithoudings- en doorzettingsvermogen, bent competitief en niet bang om je te engageren. Pluspunt als het om een teamsport gaat.

 

Vrijwilligerswerk

Ga je elke week voorlezen in het bejaardentehuis? Vrolijk je zieke kinderen op als Cliniclown? Kan de jeugdbeweging rekenen op jou als kookouder? Laat zien dat jij empathisch en onbaatzuchtig bent, met het hart op de juiste plaats. Zeker in de zachte of sociale sector is dit een meerwaarde.

 

Zorg er vooral voor dat de hobby’s die je opnoemt een meerwaarde bieden en relevant zijn voor de sector of baan waarvoor je solliciteert. Fietsen, wandelen en lezen zeggen weinig over jou en springen niet in het oog. Solliciteer je als software developer, vermeld dan je passie voor computerspelletjes. Een job als manager? Laat weten dat je in de raad van bestuur van de cultuurraad zit. Doe je aan competitiesport? Pak uit met je doorzettingsvermogen en discipline.

JobVillage

Nog meer tips voor een correct cv? Kom naar onze JobVillages, op dinsdag 2 oktober 2018 in Technopolis Mechelen, op donderdag 4 oktober 2018 op Schiervelde Roeselare of op dinsdag 9 oktober 2018 in Waregem expo, telkens van 14 tot 18u. Behalve cv-analyse, vind je er ook tientallen werkgevers, loopbaanadvies en een photoboot voor een professionele foto voor je cv of LinkedIn-profiel. In Mechelen en Roeselare vinden ook workshops plaats, onder weer over hoe efficiënt solliciteren.

Schrijf snel –en gratis- in op www.jobvillage.be

Eveline Janssens/Patrick Staudt