Deze 10 dingen moet je checken voor je CV de deur uitgaat

Je cv aan het preppen? Dan moet je de volgende dingen zeker even dubbelchecken voor je op de Send knop drukt. En loop ook zeker eens langs bij de CV-analysestand op een van onze JobVillages.

1. Kom origineel uit de hoek

Ziet je CV er authentiek uit en is het niet gebaseerd op een herkenbaar sjabloon? Nodigt het uit om gelezen te worden en komt het niet te druk over? Heb je het visueel aantrekkelijk in mekaar gezet of ziet het er eerder oubollig en klassiek uit?


2. Wees professioneel

Dat betekent dat je beknopt bent, to-the-point en de gebruikte grammatica niet van huis-, tuin- of keukenniveau. Zet je kwalificaties praktisch en met de gerelateerde verwezenlijkingen extra in de verf. Vermijd opvulling en onnodige informatie.

 

3. Je carrièredoelstellingen horen bovenaan

Heel wat mensen doen het niet, maar in het groot en in het vet hoort bovenaan je cv je carrièredoelstelling te staan. Dat is gelijk een straffe entree naar een potentiële werkgever. Zo weet hij of zij gelijk dat je een duidelijk visie op je carrière hebt en daar niet van wenst af te wijken.

 

4. Pas je cv aan voor elke werkgever

Maak geen one-size-fits-all cv, maar pas het aan voor elke job die je zou willen binnenhalen. Rekruteerders hebben een neus voor  en een hekel aan kant-en-klare cv's.

 

5. Wees relevant

Match je vaardigheden met de vereiste kwaliteiten in het jobprofiel. Maak je cv niet onnodig lang met irrelevante jobskills die eigenlijk niet ter zake doen. Rekruteerders hebben al meer dan genoeg te lezen. Een kort en krachtig cv klinkt hen dan ook als muziek in de oren.


6. Wees jezelf

Prop je cv niet vol met professionele modewoorden en sloganeske slagzinnen de iedereen kent en gebruikt. (Niet) raar, maar waar: het krachtigst kom je uit de hoek als jezelf.

 

7. Vermeld bijkomende opleidingen, getuigschriften, ...

Je toekomstige werkgever mag je zeker en vast leren kennen als een veelzijdig iemand die leergierig is en steeds nieuwe dingen wil bijleren. Zo iemand komt immers altijd van pas in een bedrijf.

 

8. Wie jij bent

Uiteraard mogen persoonlijke gegevens bovenaan het cv niet ontbreken. Dat zijn naam, e-mailadres en telefoonnummer.

 

9. Wat jij het bedrijf kan bieden

Noteer in een paar kortzinnen wat je meerwaarde zal zijn voor het bedrijf waar je aan de slag wil. De rekruteerder zal je er dankbaar voor zijn.

 

10. Je belangrijkste vaardigheden

Put je niet uit in het vermelden van al je vaardigheden, maar zet diegene waar je voor bent gekend en die jou echt op het lijf geschreven zijn, in de verf.

JobVIllage

De JobVillages by Streekpersoneel vinden plaats op dinsdag 25 september in Geel (De Waai), op donderdag 27 september in Gent (Kinepolis, Ter Platen 12), op dinsdag 2 oktober in Mechelen (Technopolis, Technologielaan), op donderdag 4 oktober in Roeselare (Schiervelde, Diksmuidesteenweg 369) en op dinsdag 9 oktober in Waregem (Waregem Expo, Zuiderlaan 20). Schrijf je snel in op www.jobvillage.be

Pascal Dewulf