Als ouder zet je deze troeven op je cv

Geloof ons, superpapa thuis, superwerknemer op de vloer. Je bent efficiënt, kan managen als de beste en hebt bergen geduld. Een overzicht van de skills die je als ouder kan inzetten op het werk of op je cv.

Geduld

Je kan geduld aan de dag leggen. Veel geduld. Heel veel geduld. Als je met je tweejarige peuter bij elk steentje even stil moet staan om de vorm, inhoud en textuur te bestuderen, leer je geduld hebben. Je hoort je collega’s geduldig aan en wacht nog wel enkele dagen op de uiteindelijke keuze voor het logo van die kieskeurige klant. En nee, dat steentje niet in je m… Lap. 

 

Doorzettingsvermogen

Je kan doorzetten en je doel bereiken. Want als je je vierjarige er in al zijn of haar koppigheid van kan overtuigen dat hij putteke winter echt niet in sandalen naar school kan, dan is het binnenrijven van die grote klant kinderspel. En compromissen zijn je ook niet vreemd. Wel kijkt je partner raar op als de desbetreffende vierjarige thuiskomt van school met wintersokken in z’n sandalen. Choose your battles, nietwaar?

 

Relativeren

Ja, het ging de perfecte namiddag worden. Nee, die val in de plas niet meegerekend. De meltdown in het museum ook niet. En dat ijsje op de grond ook niet. Maar jullie hebben wel genoten van het springen in de plassen en het bedenken van namen voor die boze museumzaalwachter. Een onredelijke klant? Je kan het relativeren.

 

Werken onder stress

Slaag je er in met drie jengelende kinderen veilig en wel tot in Zuid-Frankrijk te rijden? Met een monsterfile ter hoogte van Lyon en enkele dringende sanitaire stops waarvoor je bijna een 180 diende uit te voeren? Dan lukt het je om in drie dagen tijd een grote stand op de beurs te organiseren. Eitje.

 

Organisatietalent

Elodie naar de pianoles, Lucas van de baskettraining naar de schaakclub brengen en Annelotte bij het verjaardagsfeestje afzetten. En dat allemaal op woensdag tussen 13u30 en 14u15. Als dat je lukt, krijg je die teambuilding, de eindejaarsreceptie en het pensioenfeest van je baas ook wel gejongleerd.

 

Efficiëntie

Kinderen veranderen je leven, je steekt veel tijd in papflessen, leren fietsen en helpen bij rekensommen. Je leert snel om efficiënter en sneller te zijn in al je acties. Van het regelen van je huishouden, tot het beantwoorden van mails en het maken van een PowerPoint presentatie.

Eveline Janssens