7 manieren hoe je als professional op een positieve manier eruit kan springen

Er op de werkvloer op een positieve manier uitspringen, dat wil iedereen. Wij geven jou alvast een aantal goede tips om jezelf te laten opmerken zonder dat je gaat opvallen.

1. Via je LinkedIn-pagina

Een rechtdoorzee pagina van jezelf op LinkedIn kan wonderen doen. Vermijd commerciële praatjes en hanteer een informele, inspirerende toon. Dat spreekt vandaag heel wat rekruteerders echt aan.

 

2. Via je cv

Heb het in je cv over jezelf. Zeg bijvoorbeeld 'Ik realiseerde dit project en deed dat met heel veel goesting.' in plaats van generieke, nietszeggende uitlatingen als 'Gemotiveerde zelfstarter' of ook 'Gedreven professional'.

 

3. Via je netwerksessies

Dit is jou absoluut moment om te schitteren. Ben je ergens op een netwerkevenement, laat jezelf dan van je beste kant zien. Vermijd artificieel gedrag, maar wees jezelf op een spontane, blije en zelfverzekerde manier. Deel ook waar het kan je kennis, dat levert extra punten op.

 

4. Tijdens je jobinterview

Sommige mensen zien een sollicitatiegesprek als een examen in school. Ze trekken er met knikkende knieën naartoe terwijl dat absoluut niet het geval hoeft te zijn. Een jobinterview is immers gewoon afchecken of jij bij die potentiële werkgever past en of jullie professioneel iets voor mekaar kunnen betekenen.

 

5. In je bereidheid om je geluk elders te gaan zoeken

Mis je sprankel tijdens een sollicitatiegesprek of in je job en kan je je draai niet vinden? Laat dan gerust zien dat je bereid bent om gewoon weg te wandelen, nieuwe horizonten tegemoet. Een eigengereide baas of rekruteerder zal je krachtige overtuiging zeker weten te appreciëren.

 

6. Via je zelfvertrouwen

Iemand die zelfvertrouwen uitstraalt, zal veel sneller zijn of haar droomjob vinden. Een baas wil immers iemand waarop hij kan vertrouwen. Dat vertrouwen stelt hem gerust want dan weet hij dat hij een opdracht met een gerust hart aan jou kan doorgeven. Straal dus zelfzekerheid uit. Schiet daarbij niet door naar arrogantie want dan bereik je het tegenovergestelde effect.

 

7. Middels jouw overtuiging

Je geest is een krachtig instrument. Die kan jou bergen laten verzetten, maar je je eveneens miserabel laten voelen wanneer je bijvoorbeeld bepaalde objectieven niet haalt. Jij hebt op dat vlak de keuze: neem jij de controle over je geest (en gedachten) of laat je je geest (en gedachten) jouw professionele welzijn beïnvloeden? Negatief of positief zijn enkel een lichtschakelaar in je hoofd die je kan omzetten.

Niets is sterker dan persoonlijke overtuiging. Je kan er bergen mee verzetten. Jij bepaalt voor wie je aan de slag wilt gaan, niet omgekeerd. Jij bent de kapitein van je eigen carrière, niet de rekruteerder of een toekomstige baas. Wanneer je dat uitstraalt, krijgen mensen respect voor jou en zal je sneller resultaten boeken.

Pascal Dewulf