Dit zijn je rechten als je door een treinstaking niet tijdig op het werk geraakt

Je gaat dagelijks met de bus of trein naar je werk. Maar wat zijn je rechten en plichten als er een staking is bij het openbaar vervoer? Kan je werkgever dan ‘moeilijk doen’ als je niet of niet tijdig op het werk geraakt? Heb je recht op loon voor de uren die je te laat komt?

Het gebeurt wel eens dat er bij het openbaar vervoer actie gevoerd wordt waarbij de treinen en bussen niet (of slechts gedeeltelijk) rijden. Als je zelf dagelijks naar het werk gaat met de bus of trein kan je hiervan het slachtoffer zijn. Je riskeert dan om niet of niet tijdig op het werk te geraken. Maar wat zijn dan je rechten en plichten tegenover je werkgever?

 

Plotse staking

Als er sprake is van een plotse en onaangekondigde staking waardoor je niet of te laat op je werk geraakt, hoef je je niet te veel zorgen te maken. Je werkgever kan dan weinig zeggen over je te laat komen. Hij zal je dan eveneens je loon moeten betalen voor de uren dat je te laat bent. Het is nu eenmaal niet jouw fout dat je niet tijdig op het werk geraakte.

 

Aangekondigde staking

Werd de staking op voorhand aangekondigd, dan liggen de zaken anders. Je werkgever kan dan van jou verwachten dat je je voorzorgen neemt en dat je op zoek gaat naar een ander vervoermiddel. Hij kan ook van jou verwachten dat je dan tijdig vertrekt naar het werk (rekening houdend met de te verwachten verkeersdrukte door de staking). Doe je dat niet en kom je toch te laat, dan heb je geen recht op een gewaarborgd loon voor de uren die je niet op het werk was.

 

Een dagje thuisblijven

Zie je het niet zitten om bij een staking van het openbaar vervoer op een andere wijze op het werk te geraken, dan kan je nog altijd aan je werkgever vragen of je een dagje vakantie kan nemen. Je kan eventueel ook een dag verlof zonder wedde nemen. Weet wel dat je werkgever hiermee akkoord zal moeten gaan. Gewoon thuisblijven zonder dat je zijn akkoord daarmee hebt, is dus geen optie.

Jan Roodhooft, advocaat