7 jobs waarmee je genoeg verdient voor twee

Op zoek naar een job waarbij je partner kan thuisblijven omdat jij genoeg voor twee verdient? Dan zijn deze 7 jobs misschien wat voor jou.

1. Onderzoeker

Met een gemiddeld loon van zowat 4.160 euro ben je als onderzoeker (met een Master-diploma) helemaal niet slecht af. Daarvoor kan je terecht in de petrochemie, de farmaceutische industrie, nog steeds de best betalende sectoren.

 

2. Jurist

Een jurist verdient gemiddeld 3.878 euro per maand. Dat is de mediaan. In heel wat gevallen zal het er nog een stuk rooskleuriger uitzien. In tijden waarin alles doorgaans binnen een strikt juridisch kader verloopt, zijn juristen uiteraard graag geziene mensen en veel gevraagd. En zoals altijd geldt ook in dat geval de wet van vraag en aanbod. Dat zorgt dan weer voor een meer dan verdienstelijk loonbriefje.

 

3. Ingenieur

Als ingenieur ben je een soort van passe-partout voor de arbeidsmarkt. Je bent dus veel gevraagd in een veelheid aan sectoren. Je loon is best aardig met zowat 3.866 euro.

 

4. ICT

ICT is altijd een goedbetaalde sector geweest. Het blijft een sector die wordt gekenmerkt door een resem knelpuntberoepen. Ben je een computerfreak en heb je de juiste attitude om in een grote diversiteit aan omgevingen steevast productief voor de dag te komen, dan kan je rekenen op zowat 3.600 euro.

 

5. Manager

Heb je het geluk om meteen in een managementfunctie terecht te komen, dan zit je qua verloning eveneens erg goed. Heb je ongeveer vijf jaar op de professionele teller, dan kan je rekenen op iets meer dan 4.000 euro per maand. Ben je een doorwinterd directielid in de financiële sector dan wordt dat gelijk meer dan 5.500 euro.

 

6. Chemicus

Het hoeft niet gezegd dat je in de sector van petrochemie nog altijd gebeiteld zit wanneer het op een goede verloning aankomt. Als gemiddelde medewerker verdien je er maandelijkse zowat 4.400 euro.

 

7. Energie-expert

Ook in de sector van energie verdien je erg goed je boterham, rond de 4.000 euro. Logisch, het is een sector in volle ontwikkeling waar de nood aan talent nooit hoger was dan vandaag.

Pascal Dewulf