7 manieren om carrièregewijs positief op te vallen via sociale media

Opvallen via sociale media kan je carrière zeker ten goede komen. Op de volgende manieren bijvoorbeeld.

Benut de sociale media volop

Val op door een speciaal cv in mekaar te zetten, een boodschap die plots viraal gaat of, waarom niet, een leuke video over jezelf als professional. Het kan echt helpen wanneer je erin slaagt om een lach van verwondering op de lippen te toveren van een potentiële werkgever of van je baas/collega's.

 

Neem actief deel

Ieder merk heeft zijn eigen karakteristieken. Onderzoek wat jou uniek maakt, en vermarkt dat als een echt merk. Een merk, daar hoort ook de nodige activiteit bij op sociale media opdat mensen meer kunnen ontdekken over het merk in kwestie. Het merk, dat ben jij voor alle duidelijkheid. Deel bijvoorbeeld een recente publicatie, een (zelfgemaakt) opiniestuk over materie in je vakgebied of participeer in een online discussie.

 

Google jezelf

Waarom? Dat is exact wat ook een potentiële werkgever of baas doorgaans wel eens zal doen. Wat vind je over jezelf? Is het positief of zitten er ook dingen bij die de wereld beter niet te zien krijgt? Waar mogelijk stuur je die dingen dan online best bij.

 

Start een blog

Hierop kan je je persoonlijke ervaringen als professional delen, maar wat nog beter is: bezoekers kunnen je hersenspinsels delen op sociale media en dat geeft jou dan weer positieve visibiliteit.

 

Check je privacy settings

Je zou er versteld van staan hoeveel controle je vandaag toch hebt over wat er over jou zoal publiek verschijnt op sociale media. Loop eens door al je sociale mediakanalen en finetune wat mensen over jou al dan niet kunnen vernemen.


Wees positief en sociale media zullen dat reflecteren

Garbage in, garbage out. Indien je je sociale mediakanalen volpropt met allerlei nutteloze dingen en zinloze troep, dan zal ook dat hetgeen zijn dat naar buiten zal komen. Vul je ze met positieve, nuttige dingen over jezelf en over je vak, dan zal ook dat opgepikt worden.

 

Laat zien dat je gepassioneerd bent door je job

Via sociale media is het bijzonder makkelijk om dingen te liken te delen, te retweeten (via Twitter), posts of foto’s te plaatsen of te publiceren op Instagram of via je eigen blog. Laat zien dat je bezig bent met je vak door het delen of publiceren van interessante artikels, nieuwe trends, innovatieve  theorieën,...

Pascal Dewulf