10 onontbeerlijke carrièretips die je (telkens) in 3 seconden kan leren

Op zoek naar carrièretips die je geen weken kosten om jezelf eigen te maken? Lees dan zeker verder.

1. Boost je uitstraling

Kijk je soms wel eens op naar mensen die een ongebreideld charisma lijken uit te stralen? Toegegeven, sommige mensen hebben het gewoon, maar een groot deel kan je ook zelf bewerkstelligen met positiviteit, een glimlach, een beheerste en zelfzekere attitude en een energiek voorkomen.

 

2. Druk je emoties uit

Een goed professional zijn betekent niet dat je een halve robot bent. Integendeel, je emoties uiten, over de gang van zaken van bijvoorbeeld een project, geeft aan dat je werkelijk geëngageerd bent voor het bedrijf waar je aan de slag bent.

 

3. Er bestaat niet zoiets als instant succes

Vraag je je soms wel eens af hoe succesvolle mensen het eigenlijk hebben gemaakt? Weet dan dat zij, op een aantal uitzonderingen na, vaak hard hebben moeten werken om te staan waar ze vandaag staan. Volg hun voorbeeld, laat je door hen inspireren en je zit goed.

 

4. Wees empathisch en vriendelijk

Je kan je vaak niet voorstellen hoe een stevige dosis empathie en vriendelijkheid je carrière een boost geeft. Iedereen wil in de buurt zijn van leuke collega's. Het werkt bovendien aanstekelijk.

 

5. Blijf uitkijken naar goede opportuniteiten

Ben je gek van je job? Goed, blijf dan toch uitkijken naar eventueel betere opportuniteiten. Dat wil niet zeggen dat je een opportunist moet zijn, maar je jezelf ook niet in slaap moet laten wiegen bij je huidige bedrijf.

 

6. Denk oplossingsgericht

Niemand schiet wat op met iemand die steevast het probleem beschrijft. Je baas heeft je niet aangeworven om meer problemen te creëren, maar wel om oplossingen te bedenken.

 

7. Ban nutteloze afleidingen uit je werkdag

Probeer tijdens de werkdag zoveel als mogelijk de focus op je werk te houden. Leg je smartphone eens wat vaker aan de kant, check eens wat minder vaak je e-mails,...

 

8. Omring je met mensen die zaken aanpakken

Verzamel mensen rondom jou met een can-do mentaliteit. Yes, we can. Het werkt aanstekelijk, dat zal je zien.

 

9. Kies een leuke job

Kies geen carrière die iemand anders je heeft ingefluisterd, maar ga je eigen weg. Kies voor een job waarvan je hart sneller gaat slaan. Indien je je lekker voelt in je job en helemaal geëngageerd bent, zal het succes sneller komen.

 

10. Geloof in jezelf

Wanneer jij niet in jezelf gelooft, waarom zouden anderen dan in jou moeten geloven? Sta er dan ook, zonder uiteraard arrogant over te komen, maar wel zeker van je stuk en vol vertrouwen.

Pascal Dewul