Zo wordt de lunch met de collega’s niet saai

Gepost op 09/04/2018

Staat lunchen bij jullie gelijk aan een verlepte smos kaas in een te fel verlichte refter? Wel, Streekpersoneel heeft tal van ideeën om jullie lunchpauze te kruiden. Organiseer een mix en mingle met een andere werkvloer, breid jullie competenties uit tijdens een workshop-lunch of ga voor een brainstorm brunch om de ideeënstroom voor jullie nieuwe project op gang te brengen. Smakelijk!

Mix  en mingle

Nodig de collega’s van een ander(e) werkvloer/team/afdeling uit voor de lunch. Je kan elkaar beter leren kennen op een ontspannen manier. Het ene team kan een aantal gerechten verzorgen en dan is het de volgende keer aan het andere team om wat bijeen te kokerellen. Wie weet groeien er nieuwe ideetjes of een samenwerking tussen twee afdelingen?

 

Food for thought

Organiseer een workshop tijdens de lunch: nodig een inspirerende spreker uit of laat een van jullie collega’s wat meer vertellen over een geslaagd project. Het hoeft uiteraard niet altijd werkgerelateerd te zijn. Een workshop sushi rollen of Indisch koken levert een lekkere lunch op en is een leuke mini-teambuilding.

 

Happy lunch hour

Hebben jullie je maandelijkse target gehaald? Een project succesvol afgesloten? Een nieuwe klant binnengehaald? Tijd voor een beloning! Trakteer jullie team op een heerlijke lunch van een cateraar of laat lekkere hapjes leveren op kantoor. Smakelijk en geniet ervan!

 

Brainstorm brunch

Goed, dat nieuwe project wordt een hele onderneming. Plan een uitgebreide brunch om je eerste brainstormsessie met het team een extra boost te geven. De motivatie zal stijgen, en de croissantjes snel verdwijnen. Of het een champagne brunch is? Dat beslis je uiteraard zelf.

 

Thema lunch

Mag het wat ludieker? Elke laatste vrijdag van de maand organiseer je een thema lunch. Kaas en wijn, Pasen (hallo, chocolade!), een holiday special tijdens de zomer of een Halloween Horror lunch. Laat iedere collega één gerecht meebrengen. Of jullie je verkleden, laten we aan jullie over.

Streekpersoneel wenst je een lekkere lunchpauze toe!

Eveline Janssens