Zo wapen je jezelf tegen pestgedrag op de werkvloer

Pesten is en blijft op de werkvloer een ernstig probleem. Je zou je kunnen inbeelden dat volwassen mensen onder mekaar zich daar niet langer aan bezondigen, maar helaas: niets is minder waar.

Wees kordaat

Een eerste verdedigingsmiddel tegen pestgedrag op de werkvloer is kordaatheid en zelfrespect. De eerste mensen die op de werkvloer onderhevig worden aan pestgedrag zijn de zwaksten. Die worden uitgekozen omdat ze zich niet weren. Wees daarom kordaat en assertief. Laat de pester duidelijk merken dat je niet opgezet bent met zijn of haar gedrag. Blijf voet bij stuk houden wanneer het sujet in kwestie zijn lesje niet onmiddellijk leert. Aarzel ook niet om de persoon in kwestie erop te wijzen dat je je tot je baas zal wenden indien het pestgedrag aanhoudt.

Waardig en zelfverzekerd

Waar je je zeker niet mag aan bezondigen, is de pester uit te dagen of zelf pestgedrag vertonen. Dat zal de zaak zeker niet verbeteren. Voor de meeste pesters is het zelfs olie op het vuur. Het zal hen uitdagen om ook zelf steeds verder te gaan in hun eigen immoreel (pest)gedrag. Verlaag je daarom niet tot op hun niveau, maar blijf waardig en zelfverzekerd. Het feit dat ze jou zo niet kunnen deren, maait eigenlijk voor een stuk het gras voor hun voeten weg. De fun is er voor hen dan al snel af. Mogelijk stopt het pestgedrag dan vanzelf.

Haasje over

Erger lijkt het wanneer je baas mee in het (pest)bootje zit. Jawel, ook op managementniveau lopen er nog steeds onvolwassen individuen rond. Wanneer je baas dus ook geen actie onderneemt om het pestgedrag te stoppen, doe je gewoon haasje over en stap je naar zijn baas. Bots je ook daar op een muur, dan kan je een vakbondsafgevaardigde aanspreken of de interne dienst voor preventie en bescherming op je werk. Vind je nergens gehoor, ga je naar de arbeidsrechtbank en span je een procedure aan. Eer je dat doet moet je er echter alles aan gedaan hebben om het probleem eerst minnelijk te regelen op je werk. Wanneer je een officiële klacht indient bij de arbeidsrechtbank, geniet je bovendien van een ontslagbescherming van twaalf maanden.

Pascal Dewulf