Zo kan je in alle rust naar de matchen van de Belgen kijken

Gepost op 11/05/2018

In juni komt het WK voetbal er weer aan. Als je zelf een trouw supporter bent van de Rode Duivels wil je allicht al hun matchen zien. Maar hoe regel je dat op het werk?

 

Op maandag 18 juni om 17u spelen de Belgen hun eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland. Je wil die wedstrijd voor geen geld ter wereld missen, maar eigenlijk moet je dan werken. Hoe kan je dat oplossen?

Geen recht

Een voetbalwedstrijd is geen reden om van het werk thuis te blijven, ook al speelt je favoriete ploeg en ben je een fanatieke supporter. Je kan al evenmin de regels rond klein verlet of verlof om een dwingende reden inroepen. Je hebt dus het akkoord nodig van je werkgever om afwezig te zijn. Heb je dat akkoord niet en blijf je gewoon thuis, dan ben je onwettig afwezig op het werk.

Het kan perfect zijn dat je werkgever iedereen in het bedrijf vroeger naar huis laat gaan of zelfs een groot scherm plaatst in het bedrijf. In dat geval is er uiteraard geen probleem. Is dat niet het geval dan zal je op één of andere manier zijn akkoord voor je afwezigheid moeten hebben.

Een wijziging in je uren

Je zou vooreerst aan je werkgever kunnen vragen of hij het ermee eens is je uurrooster voor die weken te wijzigen. Zo kan je op de dagen van de matchen vroeger naar huis gaan waarbij je de ‘verloren’ uren op een ander moment weer inhaalt. Gaat je werkgever akkoord, dan maak je best een addendum aan de arbeidsovereenkomst op waarin je de gewijzigde uren ook aangeeft. Op die manier kan er nadien geen discussie meer bestaan en speel je ook op veilig als er later een inspectie zou volgen.

Vakantie?

Een alternatief bestaat erin dat je een halve of volledige dag recup neemt. Kan je dat niet dan zou je er ook aan kunnen denken een (halve) dag vakantie aan te vragen. Wil je hier geen vakantiedagen aan besteden dan is het misschien ook mogelijk gewoon verlof zonder wedde te vragen. Je werkgever moet met dit alles wel akkoord gaan. Vandaar dat het aangewezen is dit stilaan te beginnen regelen. Anders zouden je collega’s je wel eens kunnen voor zijn (je werkgever wil misschien wel een zekere bezetting in het bedrijf ook tijdens de uren van de wedstrijden).

Jan Roodhooft