Zo creëer je meer overtuigingskracht op de werkvloer

Gepost op 10/10/2018

Er staan op de werkvloer met de nodige overtuigingskracht is niet gek moeilijk. Deze tips helpen jou alvast helemaal op weg.

Zorg dat de mensen rondom jou je begrijpen

Hoe kan je iemand overtuigen wanneer die persoon je eigenlijk niet begrijpt? Een eerste ding om overtuigend over te komen, is dus om de zaken helder, gestructureerd en eenvoudig te verwoorden.

Gebruik de goede argumenten

Zorg dat je argumenten steek houden en dat anderen ook voelen dat zij er iets mee te winnen hebben. Enkel wanneer mensen voelen dat ze iets opschieten met jouw oplossing, ga je ze ook kunnen overtuigen.

Gebruik voorbeelden

Wanneer je tijdens een discussie argumenten aandraagt, kan dat soms wel eens abstract overkomen en dat vermindert je overtuigingskracht. Ondersteun daarom je betoog met praktische voorbeelden die je argumenten kracht bij zetten.

Wees sympathiek

Wanneer je sympathiek overkomt, laten mensen zich doorgaans sneller overtuigen dan wanneer je opdringerig, dominant of slijmerig overkomt. Wees dus je positieve zelve tijdens een discussie.

Kom geloofwaardig over

Je kan nog de beste argumenten ter wereld hebben tijdens een discussie, wanneer je niet zeker bent van je stuk dan zal je andere mensen moeilijk weten te overtuigen. Wees tijdens een discussie daarom zeker van je stuk en straal die zelfzekerheid ook uit.

Creëer goodwill

Wederkerigheid is bijzonder belangrijk om mensen te overtuigen tijdens een discussie. Goodwill is daarin een belangrijk facet. Laat andere mensen zien dat je ook bereid bent te geven en niet enkel te nemen. Vraag je dus niet alleen af hoe je mensen kan overtuigen, maar ook hoe je hen kan helpen, hoe ook jij hen een dienst kan bewijzen. Dan creëer je bij hen de wil om ook iets terug te doen. Vaak moet je dus zelf eerst iets geven eer je iets kan terugkrijgen.

Zoek bondgenoten

Vaak heb je bij het begin van een discussie al een aantal collega's op je hand. Toon aan de rest van de groep dat zij het al met je eens zijn. Andere collega's zijn dan namelijk sneller geneigd om ook mee te gaan in jouw argumentatie en zich te laten overtuigen.

Pascal Dewulf