Werkgeluk: ga ervoor!

Gepost op 24/09/2018

Geluk privé én op het werk. Daar streven we toch allemaal naar? Deze week vindt in België de allereerste Week van het Werkgeluk plaats. Daarmee sluit ons land zich aan bij een internationale campagne dat het belang van werkgeluk zoveel mogelijk onder de aandacht wil brengen en zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties warm wenst te maken en te sensibiliseren. Ben jij gelukkig op het werk?

Good or bad day?

Heb jij ook wel eens een slechte dag op het werk? Ongetwijfeld wel, want dat overkomt iedereen. Zolang maar niet elke dag een ‘bad day’ is… Uit een peiling* blijkt echter dat heel wat Belgen (26%) minstens één keer per week een slechte dag hebben. 15% ervaart bijna elke dag als een slechte dag. Gelukkig is er ook 11% die zo goed als nooit een dipje heeft op het werk. Diezelfde peiling ging ook na hoe vaak mensen een goede dag hebben op het werk. 30% voelt zich bijna elke dag gelukkig en 33% meer dan één dag per week. Slechts 6% heeft nooit een goede dag op het werk.

 

Neem het heft in eigen hand

Deze week worden in heel het land tal van activiteiten georganiseerd om werkgeluk te verbeteren. Hier een greep uit het aanbod:

  • Workshop ademhalingstechnieken in Kontich: Deze workshop helpt je om rustpunten te creëren tijdens de dag zodat je beter met stress kan omgaan, zowel geestelijk als lichamelijk en je beter in je vel voelt.
  • Online workshop ‘Wat na een burn-out?’. Je ontdekt wat de wet voorschrijft rond re-integratie en krijgt praktische tips en tricks mee om jezelf niet opnieuw op te branden. Dit alles wordt vervolledigd met een aantal revitaliserende doe-oefeningen zodat je dit webinar beëindigt met een glimlach op je lippen en een bijzonder sterk gevoel.
  • Workshop ‘U en uw slaap’ in Ronse. Een informatieve sessie rond gezond slapen.
  • Workshop ‘Omgaan met stress bij jezelf en je omgeving’ in Roeselare. Stress hoort bij het leven. Het helpt je om je doelstellingen te bereiken maar het kan soms ook te hoog oplopen. Deze opleiding leert je beter om te gaan met stress en efficiënter te functioneren in situaties waarin je onder druk staat.

 

Het Manifest

De initiatiefnemers van de Week van het Werkgeluk hebben een manifest uitgewerkt. Hiermee willen ze dat iedereen zijn steentje bijdraagt om werkgeluk in België de normaalste zaak van de wereld te maken. Daarvoor wordt gevraagd dat iedereen zich inzet voor zichzelf en binnen zijn/haar eigen team of organisatie werkgeluk op de agenda zetten en te ontwikkelen.

Info: weekvanhetwerkgeluk.be.

*Peiling van Tryangle bvba in samenwerking met Woohoo Inc

Mieke Vercruijsse