Weer zin in je werk krijgen doe je zo!

Gepost op 24/11/2017

Gouden tip om je werk weer boeiend te maken: vraag je baas om een workshop, cursus of opleiding. Wij geven jou – en je baas - vijf redenen waarom deze intellectuele extraatjes ook echt werken!

1. Je leert op een andere manier naar je job kijken

Een workshop brengt je bepaalde inzichten bij, die je zélf misschien niet meer ziet op routineuze werkdagen. Een externe opleiding trekt je weg uit je comfortzone op kantoor en verplicht je om je huidige jobinhoud tegen het licht te houden.

2. Je laat je creativiteit spreken

Het doel van een goede workshop is niet passief luisteren naar wat de lesgever te vertellen heeft, maar wel praktische tips krijgen van mensen uit het veld. Als het goed is, werk je aan een concreet doel - zoals de ontwikkeling van een nieuwe dienst, product of strategie. De beste manier om iets te leren, is nog altijd door het gewoon te doen.

3. Je komt met gelijkgezinden in contact

Een bijscholing gaat meestal over een specifiek onderwerp in een bepaalde sector, zoals media of IT. De kans is dus groot dat je met de andere deelnemers gedeelde interesses hebt. Tussen de lessen door kunnen jullie netwerken en ervaringen uitwisselen over jullie sector. De kleine, veilige omgeving van een workshop geeft een boost aan de groepsdynamiek.

4. Je spekt je CV en je LinkedIn-pagina

Stel dat je een bijscholing wil volgen over de laatste nieuwigheden in HR-management. Of je hebt al een tijdje je zinnen gezet op een cursus Photoshop. Dan kan je deze competenties nadien uiteraard inzetten op je werk. Maar, dubbele winst: je hebt er eveneens een boeiend vinkje bij op je CV! Aarzel ook zeker niet om elke bijscholing op je LinkedIn-pagina te vermelden. Zo toon je aan de buitenwereld dat je gretig bent om nieuwe dingen te leren.

5. Je doorbreekt je vertrouwde werkroutine

Een opleiding vindt meestal niet plaats achter je gekende bureau, maar in een totaal andere werkomgeving. Je snuift nieuwe indrukken op en legt interessante contacten. Zelfs de files naar je werk ruil je in voor andere files – alles is goed om de dagelijkse sleur te doorbreken! Na de opleiding stap je een pak wijzer, en met opgeladen batterijen, weer je oude job in.

Gerlinde De Bruycker