Wat twintigers en zestigers van elkaar kunnen leren op kantoor

Gepost op 06/07/2017

In heel wat bedrijven zijn maar liefst vier generaties aan de slag. Hoe kunnen twintigers en zestigers elkaar vooruithelpen? Vier wederzijdse tips.

20 leert van 60: leidinggevende skills

Hoe meer jaren op de teller, hoe groter de kans dat iemand ooit al eens leiding heeft gegeven aan andere mensen. Als groentje lijkt die positie nog ver weg, maar de beste jonkies krijgen al snel meer verantwoordelijkheid aangeboden.

20+: Schotelen ze je op het werk een leidinggevende functie voor? Ga deze mooie kans niet uit de weg, maar praat er eerst eens over met een vriendelijke grijzende manager. Hij of zij zal jouw onzekerheid al snel wegnemen: een leider ben je niet meteen, dat word je door het te doen.

 

60 leert van 20: technologische inzichten

Een 60-jarige die zweert bij zijn oude Nokia en zijn e-mails consequent blijft afprinten? Nee, zo blijven er maar weinig meer over. Veel oudere werknemers willen met veel enthousiasme op de technologische kar springen, maar worstelen met dat laatste stukje drempelvrees. Of ze weten niet goed welke meerwaarde hun smartphone allemaal te bieden heeft.

60+: Zet je reserves aan de kant en vraag een geduldige twintiger of hij je eens een stoomcursus ‘nieuwe technologie’ wil geven in de lunchpauze: gaande van chatbots en smart apps tot Vimeo, Flickr en Instagram. Twintigers vinden het geweldig als ze tegenover een ancien kunnen uitpakken met hun kennis.

 

20 leert van 60: problemen relativeren

Wijsheid komt met de jaren. Terwijl een twintiger heel wat prikkels voor de eerste keer moet verwerken, kan een zestiger al veel bedaarder omgaan met hinderpalen en struikelblokken. Elk probleem is in zijn carrière al weleens de revue gepasseerd. En kijk, hij staat er nog altijd.

20+: Worstel je met een werkissue waar je niet uitgeraakt, ga dan ten rade bij een oudere werknemer in de plaats van een bevriende leeftijdsgenoot. Vaak kan de ervaren rot je de dingen beter in perspectief doen plaatsen.

 

60 leert van 20: opnieuw speels zijn

Daar waar de oudere werknemer kan uitpakken met zijn ervaring, stelt zijn jongere tegenhanger juist een frisse blik voorop. Alles is nog nieuw en spannend! Jonge mensen stellen zich vaak heel flexibel en meegaand op, juist omdat ze opkijken naar de ouderen en het goed willen doen. Maar ‘jeugdig enthousiasme’ is echt niet het voorrecht van de jeugd.

60+: Leer jezelf opnieuw verwondering aan in je job. Bedenk eerlijk of je niet in slaap gedommeld bent, en toon jezelf bereid om nog elke dag iets bij te leren. Beschouw de nieuwe garde niet als jonge wolven die jou willen wegconcurreren, maar steek iets op van hun bezieling en geestdrift. Flexibele mensen zijn veel aangenamer dan starre, nietwaar?

Gerlinde De Bruycker