Wat doe jij op teambuilding?

Gepost op 25/06/2018

Hoe leer je je collega’s op een andere manier kennen? Tijdens een originele teambuildingactiviteit! Steeds meer gaan werkgevers weg van een klassieke fietstocht, gegidste stadswandeling of het restaurantbezoek. Ideetjes nodig? Wij zetten er alvast een aantal op een rijtje.

1. Word piloot van een drone

Maak samen met je collega’s spelenderwijs kennis met drones. Je leert in het kort hoe ermee te vliegen en gaat dan aan de slag. Tijdens verschillende uitdagingen zal de piloot in jou naar boven komen. En je zal al snel leren of je teammaten je kunnen bijstaan vooraleer je brokken maakt.

 

2. Maffia voor één dag

De groep wordt ingedeeld in verschillende families van +/- 8 personen. Neem het ‘eervol’ op tegen de andere families, win de meeste cash en word zo de machtigste familie. Een luxe vipbus verzorgt stijlvol het vervoer tussen de maffia-activiteiten. Het spel kan zowel in een stad gespeeld worden als op locaties zoals in Bobbejaanland.

 

3. Lach er samen op los

Lachen is goed voor de gezondheid. Het vermindert stress, regelt de bloeddruk, versterkt het immuunsysteem… En je kunt het al mediterend aanleren, samen met je collega’s. Geen flauwe kantoormoppen, maar wel ademhalingsoefeningen, lachoefeningen, een lachmeditatie en een ontspanningsmoment….

 

4. Overval eens een bank

Escape Room 3910 seconds in Neerpelt heeft wel een heel speciale opdracht voor jouw team klaar: je krijgt exact 3910 seconden de tijd om de zwaar beveiligde bank van een corrupte bankier te overvallen en heelhuids met de volledige buit te ontsnappen. Door middel van samenwerken en inventiviteit lukt dit jullie wel... Of toch niet?

 

5. Alpaca’s geven je inzicht

Een iets zachtere activiteit dan de voorgaande… Via opdrachten met alpaca’s krijg je inzicht in je eigen gedrag, maar ook in dat van je collega’s. Deze zachtaardige en fijngevoelige dieren geven immers directe feedback op de mens en hoe die zich gedraagt. Alpaca’s voelen aan of het klopt; je eigenlijke reactie met je daadwerkelijk gevoel, iemand kan zich wel ontspannen tonen, maar aan de Alpaca kan je zien of het inderdaad zo is.

 

6. Beheers de kunst van graffiti

Zin in een creatief dagje onder collega’s? Dan is een graffitiworkshop misschien wel iets voor jullie. De kunstenaars leren je de kneepjes van het vak en de acteurs zorgen voor voldoende animatie en plezier waardoor jij je meest creatieve kant kan blootgeven. Misschien kom je samen met de collega’s wel tot een heel origineel kunstwerk dat ook de kantoormuren kan sieren...

Mieke Vercruijsse