Waarom te productief zijn op het werk je eenzaam maakt

Gepost op 13/09/2018

We moeten met z'n allen steeds productiever zijn. Maar (te) productief zijn, is dat wel goed?

Productief zijn, daar draait het vandaag om. Projecten beheren, objectieven behalen, heen en weer mailen. Het vraagt tijd en focus. Vaak gaan we zo hard op in ons werk (ook omdat de druk hoog is) dat we de wereld rondom ons dreigen te vergeten. We nemen geen tijd meer om even met de collega's te praten onder het genot van een kopje koffie en daar zit gelijk het gevaar: we dreigen sociaal geïsoleerd te raken. Jawel, je kan best eenzaam zijn op de werkvloer. De grote boosdoener? (Te) productief zijn.

Overdosis stress

Het zou niet mogen zijn want contact met collega's op de werkvloer wapent je tegen een overdosis stress. Collega's zijn een soort van katalysator voor te veel druk. Zowat een kwart miljoen werkende Belgen is in die context wel eens eenzaam op de werkvloer. Dat is een logisch gevolg in tijden waarin de nadruk almaar meer op efficiëntie en rentabiliteit komt te liggen. Individuele objectieven dienen gehaald te worden en waar er vroeger een overleg was met de collega's, wordt nu meestal snel een mailtje gestuurd. Nefast voor de sociale cohesie op de werkvloer.

Onversaagbaar

En wanneer mensen zich eenzaam voelen op de werkvloer, dan gaan ze er meestal helemaal niet over praten. Het is een (misplaatst) teken van zwakte. Op de werkvloer moet je sterk, gemotiveerd, gedreven en onversaagbaar voor de dag komen. Je hebt je werk, dus tijd om eenzaam te zijn is er toch niet ? We vergeten echter dat mensen levende wezens zijn, geen robots die op bevel hele dagen naar een computerscherm zitten te staren. Het moet bovendien gezegd dat een eenzame werknemer doorgaans ook geen efficiënte werknemer is. Vaak krijgen eenzame werknemers ook psychosomatische klachten zoals slapeloosheid, concentratiestoornissen, .... Een vicieuze cirkel waar ze op de werkvloer vaak moeilijk uitkomen.

Taboe

Op de vraag of iemand op de werkvloer eenzaam kan zijn, is het antwoord dus ontegensprekelijk 'ja'. Een erg belangrijke factor om dit te voorkomen zijn de collega's. Beschouw dit als een pleidooi om eens wat vaker contact te maken met je collega's. Je zal zien dat muizenissen en het enge gevoel dat je soms bekruipt wanneer het je wat veel wordt, vrij snel zal verdwijnen. Samen lunchen met het team of gaan bowlen biedt geen soelaas. Diegene die zich eenzaam voelt, is daar niet mee gebaat. Wel met begrip, een goed gesprek en een stevige schouderklop van baas of collega's. De nadruk moet weer komen te liggen op samenwerken en samenzijn. Sociaal isolement op de werkvloer: het is een realiteit en tegelijkertijd een taboe dat moet worden doorbroken.

Pascal Dewulf