Waarom je vandaag zo moe was op je werk

Er zijn zo van die dagen waarop het echt niet lukt. Je bent moe, moe, moe, de werkdag gaat niet vooruit en je krijgt maar niks gedaan. Wij analyseren de energiekillers en de hinderpalen voor een productieve dag even.

Sleepy time

Oorzaak nummer 1 van een onproductieve werkdag? Te weinig of te laat gaan slapen. Spreek met je partner af dat je afwisselend opstaat voor de baby, stop met het binge-kijken van series tot 3u ’s morgens.

Stress

Stress over de medische testen van je dochter, je deadline voor je project of je komende examen Spaans? Zorgen maken vreet energie. Onderneem actie. Begin op tijd je examen voor te bereiden, bespreek met je collega hoe je je project plant en koop een bosje bloemen voor je dochter.

To dooooooo

Een te lange to-dolijst werkt ontmoedigend. Alleen al bij de aanblik van alle vervelende karweitjes op je lijst begin je spontaan te geeuwen. Maak een haalbare to-dolijst die je afgewerkt krijgt. Tips en tricks over hoe je een goede to-dolijst opstelt vind je hier.

Foodie

Wat je eet en drinkt, kan invloed hebben op je energiepeil. Vermijd een driegangendiner als lunch, dat ligt later op de dag zwaar op de maag. Drink ook voldoende water in plaats van sloten koffie en voel je meteen een pak energieker.

Change

Indien je je werk zelf kan plannen, zorg dan voor afwisseling doorheen de dag. Als je weet dat je een hele dag invoices zal zitten ingeven in het systeem, zullen de werklust en energie ver te zoeken zijn.

Change 2.0

Ligt je constante moeheid aan iets anders? Nood aan een nieuwe uitdaging of een andere werkomgeving? De eerste tekenen van een bore out dienen zich meestal aan onder de vorm van moeheid en lusteloosheid. Lees er alles over in dit artikel.

Eveline Janssens