Vijf signalen dat je je job beu bent

Gepost op 12/04/2019

Zit je vaker op jobsites te surfen dan in je werkmail? Voelt zondagavond aan alsof je de Mount Everest moet opklimmen? Misschien is het tijd om van werk te veranderen. Vijf signalen die alarmbellen doen rinkelen.

1. Zondagavond blues

Je leeft van weekend tot weekend en van verlofdag tot verlofdag. Vrijdagavond voelt aan als een bevrijding, zondagmiddag krijg je al een wee gevoel in je maag omdat maandag weer voor de deur staat. De dagen die je op je werk slijt, duren eindeloos. Elke werkdag voer je een strijd om je bed uit te komen en je richting kantoor te slepen.

 

2. Motivatie

Elke nieuwe opdracht is er eentje te veel. Je bent niet langer gemotiveerd en kijkt op tegen nieuwe taken.  Maar niet alleen de grote projecten zijn er te veel aan. Kleine klussen die je normaal routinematig uitvoert, schuif je nu op de lange baan. Je sleept je naar elke vergadering en stelt alles zo lang mogelijk uit.

 

3. Fysieke klachten

Je lichaam probeert je iets te vertellen. Je voelt je lusteloos, hebt last van maagklachten, hoofdpijn of rug- en nekpijn. Wie zich niet goed voelt op zijn werk, zal zich ook buiten de werkuren niet 100% voelen. En dat uit zich in kleine en grote lichamelijke klachten. Negeer deze zeker niet en ga op zoek naar de achterliggende oorzaak.

 

4. Doodlopende straat

Je zit op carrièregebied in een doodlopende straat. Je hebt geen uitzicht op een promotie of nieuwe functie. Het gevoel Is dit het? overheerst. Je kan je amper herinneren hoe lang je je huidige functie al uitoefent en ziet ook geen pad naar een nieuwe uitdaging.

 

5. Surf- en vluchtgedrag

Je vermijdt je werkmail zo veel mogelijk. Je brengt uren door op jobsites, sociale media en online kranten. Alles om maar niet met je werk bezig te zijn. Je verspilt kostbare tijd op Instagram, doet opzoekwerk voor jullie aankomende vakantie en handelt het ene na het andere persoonlijke telefoontje af.

Herken je jezelf in deze signalen? Tijd om in onze vacatures te duiken en te beginnen solliciteren.

Eveline Janssens