Vijf redenen om met de fiets naar het werk te gaan

Lente! Het wordt mooier weer, dus geen reden meer om je stalen ros op stal te laten. Met de fiets naar het werk gaan, heeft trouwens tal van voordelen. Wij zetten er vijf op een rijtje.

1. Gezond

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste reden. Wanneer je met de fiets naar het werk gaat, heb je sowieso je dagelijkse portie beweging. Niet onbelangrijk als je weet dat fietsen een duursport is die hart- en bloedvaten gezond houdt en het uithoudingsvermogen verbetert.

2. Minder stress

Eventjes je hoofd helemaal leeg maken op de fiets. Zalige ‘me-time’ toch om de dag te beginnen of te beëindigen na de vele vergaderingen. Als je met de fiets naar het werk gaat, heb je bovendien veel minder last van files, een belangrijke stressfactor. Met de auto weet je nooit wanneer je exact aankomt. Tenslotte hoef je met de fiets ook niet te zoeken naar parkeerplaats, wat ook meer rust geeft.

3. Milieuvriendelijk

Geen uitlaatgassen, maar gewoon geen uitstoot als je met de fiets naar het werk gaat. Het milieu zal je dankbaar zijn.

4. Goed voor de lijn

Zelfs als je in een rustig tempo naar het werk fietst, verbrand je zo’n 240 à 280 calorieën per uur. Ideaal als je geen zin hebt in overtollige kilootjes. Bovendien zorgt de beweging van het fietsen ervoor dat je een mooi figuur krijgt. Je krijgt er ook krachtige beenspieren, strakke kuiten, slanke enkels en mooie dijen van. En het heeft ook een gunstig effect op cellulitis.

5. Goedkoop

Fietsen naar het werk kost geen geld. Misschien investeer je wel iets in een goede stadsfiets, maar dat is zo teruggewonnen als je denkt aan wat je aan het tankstation alleen al zou uitgeven om de tank van je wagen te vullen. Heel wat werkgevers voorzien trouwens ook een fietsvergoeding. Dan krijg je dus nog een extraatje bovenop de vele voordelen hierboven opgesomd.

Mieke Vercruijsse