Tips voor jouw portie daglicht

Wat zegt u? U weet niet meer precies hoe dat eruit ziet, daglicht? Beu om te vertrekken en thuis te komen van het werk zonder de zon ooit op je snoet te voelen? Streekpersoneel heeft dé tips klaar om de laatste wintermaand door te komen zonder blutsen en builen. Of een stevig vitamine D tekort.

Flexibel

Werken jullie met flexibele werkplekken? Probeer dan ’s ochtends te kiezen voor een bureau of werkplek dicht bij het raam, zo kan je tijdens de werkuren een maximum aan vitamine D opnemen.

Frisse neuzen

Wordt het een zonnige vriesdag? Overweeg dan om de reservering van het lokaal voor je one-to-one meeting op te zeggen. Ga samen enkele blokjes wandelen terwijl je vergadert of brainstormt. Wedden dat je boordevol energie terug op de afdeling komt?

Lunch!

Lunchafspraak? Scroll even door Tripadvisor of Resto.be om te kijken of je geen verwarmd winterterras met dekentjes kan vinden. Sputtert je baas of die van HR tegen bij het idee om de Pad Thai wok ’s winters op een terras binnen te werken? Stel voor om enkel voor de koffie de buitenlucht op te zoeken.

Glijdende uren

Zit je de hele dag in artificieel licht zonder een streep buitenlicht? Glijdende werkuren? Dan kan je overwegen om vroeger te beginnen, zodat je om 15u30 klaar bent en voor het schemerdonker nog wat daglicht kan opsnuiven. Of ga wat later op de dag aan de slag en geniet van een uur zon voor je op de trein stapt.

Artificieel

Help de natuur een handje met een extra portie vitamine D. Haal een kuur bij de apotheek of zet extra vette vis, kaas en eieren op het menu. Alle beetjes helpen, denken we dan maar.

Wekker

Al gedacht aan een wekker die de dageraad nabootst? Een stuk leuker toch dan het gevoel hebben dat je midden in de nacht uit de veren moet. Het bijpassende vogelgekwetter is er wat over, maar dat kan je instellen naar eigen smaak.

Op verplaatsing

Een vergadering bij een klant? Kijk of je te voet of, door middel van huurinitiatieven van de stad, met de fiets kan gaan. Je kikkert op van de buitenlucht en de beweging.

Eveline Janssens