Terug uit vakantie? Zo pak je de draad snel weer op

De zomervakantie is bijna achter de rug en de kantoren lopen langzaam, maar zeker weer vol met werknemers. De draad van het professionele leven terug oppikken is niet altijd even makkelijk, maar met deze vijf tips krijgt de vakantieblues je niet te pakken.

Zorg voor een geleidelijke overgang

Van de ligstoel aan het zwembad naar je bureaustoel is niet zo’n aantrekkelijk vooruitzicht. September kan echter nog heel wat zonnige dagen in petto hebben, dus waarom niet je werkweek wat inkorten en een dagje zee voorzien tijdens de week?

Doe morgen wat vandaag niet kan

Ongetwijfeld word je overvallen daar een hele resem mails als je je mailbox opent. Je hoeft zeker vandaag niet alles door te nemen. Lees op je gemak je mails en stel een prioriteitenlijstje op voor de komende weken. Zo vermijd je dat stress de bovenhand neemt. Je out of office een dagje langer laten opstaan, is ook geen overbodige luxe.

Wissel gezellig reisverhalen uit

Terug gaan werken, betekent ook je collega’s terug zien. Dat kan een leuk vooruitzicht zijn. Neem de tijd om wat vakantie-ervaringen uit te wisselen. Zo blijf je met je hoofd toch nog wat in vakantiesfeer. En als dit tijdens de werkuren wat moeilijk is, kan dit zeker tijdens een lunch of een terrasje na het werk.

Wees creatief met je vakantieherinneringen

Je vakantieherinneringen kunnen je even weer onderdompelen in het vakantiegevoel. Wees ’s avonds na het werk creatief met je foto’s en maak een tof album. Of geef je souvenirs een leuk plekje in je woonkamer. Of plak je toegangsticketjes van musea en dierenparken in een leuk, kleurrijk schriftje.

Plan je volgende reis

Je zomervakantie is voorbij, dat is een feit, maar dat betekent niet dat je geen leuke vakantievooruitzichten meer kan hebben. Plan misschien een citytrip in de komende maanden en begin nu al met de voorbereidingen. Zo hou je het vakantiegevoel vast tussen de twee trips.

Mieke Vercruijsse