#Summer@work: geen vakantiedagen? Geen probleem!

Gepost op 09/08/2019

De zomervakantie loopt stilaan ten einde! Alleen, klein probleem, je verlofdagen zijn na die grote reis in maart allemaal opgebruikt. Geen nood, Streekpersoneel tipt enkele korte weekendjes weg die je toch dat lange vakantiegevoel geven. En dat allemaal zonder één verlofdag op te gebruiken.

Bruxelles, ma belle

Ga een weekendje op ontdekking in onze hoofdstad. Kies voor een rondrit op een historische tram uit 1930 of boek een rondleiding met gids in een 2pk. Ook op het gebied van musea zijn er tal van minder bekende pareltjes: Villa Empain bijvoorbeeld, de prachtige art-decovilla of het Hallepoortmuseum dat werd omgetoverd tot sprookjestoren. Ah, en vergeet je weekend niet af te ronden met een Brusselse wafel.

 

Vespa

Waan je in Italië en beleef een weekend lang La Dolce Vita. Huur een Vespa en trek er samen met je lief, vrienden of familie op uit. Zowel in Haspengouw, het Maasland als Ieper ontdek je de mooiste landschappen op twee wielen. Onderweg stop je voor een fijn terrasje of plan je een toeristisch bezoekje. Of reserveer een picknick en kies een plekje uit in de natuur om te lunchen.

 

Adrenaline

Ons Belgenland is gezegend met heel wat attractieparken en dierentuinen. Plan een weekendje thrills, adrenaline of beestjes kijken en kies er twee pretparken uit om je een heel weekend uit te leven. Kies voor Walibi of Bobbejaanland als je op zoek bent naar duizelingwekkende attracties. Mag het wat rustiger en willen de jongsten mee? Dan is Monde Sauvage of Bellewaerde iets voor jullie.

 

De boer op

Boek een logement op een boerderij en draai twee dagen mee op het veld, tussen de dieren of op de hooizolder. Heerlijk voor de kinderen, en nog leuker voor de ouders, die toekijken vanop het terras met een glaasje wijn erbij.

 

Row, row, row your boat

Op zoek naar een hotel met dat tikkeltje meer? Boek een nachtje op het water en geniet van het leven aan boord van een tot hotel omgebouwde boot. Naast zonnen op het dek, aperitieven naast de brug, trek je eropuit met een gehuurde tandem om de prachtige natuur te ontdekken. Ahoy, waar tekenen we?

 

Kamperen 2.0

Voorspelt Frank een mooi weekend? Tijd om te gaan kamperen. Anno 2019 doe je dat in stijl en slaap je hoog in de bomen in de bomen, in een luxe glamping tent of in een echte yurt. Geen stoorzenders, geen drukte en even helemaal in de natuur zitten. Heerlijk, toch?

Fijne weekends gewenst!

Eveline Janssens