Streekpersoneel-redacteur doet de sterktetest

Gebruik jij je talenten en sterktes om meer uit je job te halen of een carrière te vinden die helemaal bij je past? Doe dan net als ons de sterktetest van Viacharachter, een wetenschappelijk ondersteunde test die je vertelt waar jouw talenten liggen.

Gewapend met deze kennis kan je meer voldoening vinden in je job door de gepaste uitdagingen aan te gaan. Of kan je op zoek naar een job die helemaal past bij jouw talenten.

Deze Streekpersoneel-redacteur werpt zich alvast op als proefkonijn en doet de test. Benieuwd of mijn job, journalist, bij mijn talenten past.

Karaktereigenschappen

De test begint goed. Even aanmelden en ik kan meteen starten. Viacharachter wil weten in hoeverre bepaalde karaktereigenschappen heel goed of helemaal niet bij mij passen.

‘Ik kom met nieuwe, andere ideeën’: past bij mij! Nieuwe artikels pitchen, ik doe niet liever.

‘Ik leg nooit een taak naast mij neer voordat ik hem heb afgerond’. Goh, neutraal? Soms is het goed om een tekst even te laten rusten, toch?

‘Ik vind het altijd spannend om iets nieuw te leren’: absoluut, dit artikel bewijst het.

Concrete vragen

Sommige vragen zijn heel concreet: ‘ik werk vlot samen met anderen in een groep’, andere stellingen kijken naar het grotere geheel: ‘Ik verheug me op elke nieuwe dag’ of ‘Ik ben een oorspronkelijke denker’. In totaal kies ik voor 120 eigenschappen of ze wel of niet bij mij passen. Even concentreren is dus de boodschap.

Daarna zijn er nog enkele persoonlijke vragen voordat ik kan doorgaan naar de resultaten. Ik ben benieuwd… Ik krijgt een lijst met 24 eigenschappen of talenten die me typeren, in volgorde van belangrijkheid.

Leergierig

Mijn grootste talent? Ik ben leergierig. Dat klopt, want nieuwe ervaringen liggen me, net als me verdiepen in zeer uiteenlopende onderwerpen.

Verder ben ik volgens de test creatief en vindingrijk. Klopt ook: spelen met zinnen, woorden en taal doe ik nu eenmaal graag. Ik heb volgens de test ook belangstelling voor de wereld, wat als journalist niet onbelangrijk is. Op 9 zie ik zelfbeheersing en discipline staan. In mijn werk, ja, met wekelijkse deadlines in de agenda, maar vraag aan mijn lief of hij akkoord gaat en hij zal u doorverwijzen naar een propvolle wasmand en een kofferbak vol rommel. Oeps.

Een interessante test dus, die bevestigt dat ik op de juiste stoel zit en daarom ook veel plezier ervaar in mijn werk. Als u het goed vindt, beste lezer, blijf ik hier nog even boeiende artikels bij elkaar schrijven.

Eveline Janssens

Info: www.viacharacter.org