Speelgoed op het werk? Niets dan voordelen!

Gepost op 25/05/2018

We wisten het al te vertellen, af en toe een kantoorspelletje tussen de vergaderingen door doet wonderen voor de team spirit. Maar wist je dat je met wat speelgoed jullie creativiteit en productiviteit een enorme boost kan geven? Ontdek hier de voordelen van een enorme puzzel uitdaging, een lego hoek of een spelconsole op de werkvloer.

 

1. Puzzeluitdaging

Breng een puzzel van minimum 1.000 stukjes mee en kies een puzzelhoek uit op kantoor. De grootste puzzelfanaat legt alvast de randen, verder kan iedereen op elk moment een stukje van de puzzel leggen ter ontspanning. Even geconcentreerd bezig zijn met het juiste stuk zoeken en je kan weer volop in dat grote dossier vliegen. En wedden dat je je collega’s tijdens het puzzelen beter leert kennen?

 

2. Super Mario Bros

Helemaal old school, zo’n middeleeuwse spelcomputer uit de jaren stilletjes. Laat één van jullie z’n oude console installeren op het werk en richt een Super Mario Bros (of ander iconisch spel) competitie op. Niks zo leuk als de spanningen van een project te vergeten met een racespelletje.

 

3. Lego hoek

Je hoeft heus niet bij een ingenieursbedrijf te werken om wat legodozen te introduceren op de werkvloer. De ideale spelbreker om een brainstormsessie te starten: vraag 8 teamleden om jullie product in lego na te maken en kijk wat er uit de bus komt. Of wat denk je van een race tegen de tijd? Binnen de minuut moeten twee spelers een huis/hond/wagen in elkaar steken.

 

4. Basketring

Perfect voor wie fysiek wat stoom wil afblazen, of samen met een collega oplossingen moet bedenken voor een lastige klantenaccount: per goal moet de ander een idee opperen. Enkel oppassen voor de bloempot van Nadine!

 

5. Twist it

Gezelschapsspelletjes kunnen ook op kantoor. Een potje Twister brengt jullie letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar en geeft je een andere kijk op jullie ‘project’. Of wat denk je van een rondje Mens erger je niet of Vier op een rij?

 

6. Kleuren maar

Kleurboeken voor volwassenen maakten de laatste jaren hun opmars. Waarom niet enkele exemplaren in de meeting room leggen? In plaats van in je notablok te zitten droedelen, kan je tijdens de vergadering voor extra focus zorgen door te kleuren.

 

7. Strips

Voor wie er even tussenuit moet en z’n hersenen wil luchten, kan 10 minuten in een strip duiken wonderen doen. Opgepast, weersta de verleiding om te gaan binge-lezen!

Veel plezier gewenst tijdens jullie vergadering!

Eveline Janssens