SOS Stressmas op het werk

De kantoorborrel, versieringen ophangen, een ‘Secret Santa’ organiseren voor de collega’s en dan ook nog die nieuwjaarsreceptie. De ingrediënten voor kantoorroddels, extra werk en gênante situaties? Dit jaar niet, want Streekpersoneel heeft alle tips klaar om er een stressvrije eindejaarsperiode van te maken op het werk.

De ‘Secret Santa’

Het moeilijkste cadeau? Dat cadeautje voor de ‘Secret Santa’ actie. En wees gerust, iedereen zit in hetzelfde schuitje. Spreek daarom een thema af voor de cadeautjes. ‘Eten en drinken’, bijvoorbeeld, want wie is er niet blij met een lekkere fles wijn of die delicatessekoekjes? Of ga voor ‘warmte’ en schenk elkaar dikke sjaals, zachte sokken of handige fietshandschoenen. Of vind hier inspiratie.

De borrel

Wie zegt dat de kerstborrel om 16u dient te beginnen en gepaard moet gaan met (te veel) goedkope glühwein? Al gedacht aan een ontbijt, een brunch of een lunch met een bescheiden glaasje cava? De verleiding om stevig te gaan drinken is een stuk kleiner, en doordat jullie iets meer eten dan enkel wat borrelhapjes, blijven de gevolgen van de alcoholinname beperkt.

De versiering

Al gehoord van minimalisme? In de plaats van een uur van je werkdag te verliezen met het uitpakken en ophangen van te veel slingers en ballen, volg je de minimalistische trend en kiezen jullie voor enkele feestelijke details aan de receptie of bij de inkom.

De zakengeschenken

Geen nood, je hoeft geen 150 pennen te gaan verpakken of 300 fotokaders te verzenden. Schenk met jullie bedrijf dit jaar geld aan het goede doel in naam van jullie klanten. Kies voor een organisatie als Unicef, Oxfam, Greenpeace of andere goede doelen waarbij je schoolspullen, landbouwgrondstoffen of bomen kan schenken. Stuur jullie klanten een leuk kaartje met een certificaat erbij. Het goede doel blij, jullie blij en de klant blij. Vooral omdat hij of zij niet met de zoveelste pen of fotokader opgescheept zit.

Eveline Janssens