Parent at Work: op tijd de deur uit met een baby aan je rokken of broek? Dat doe je zo!

Gepost op 28/09/2018

Handige tips om je ochtendroutine met je kleine hummel zo vlot mogelijk te laten verlopen. Want uiteraard geeft hij of zij over op jouw én zijn of haar outfit als je de Maxi-Cosi net in de auto wil zetten.

Voorbereiding is alles

Verplaats enkele van de ochtendtaken naar de avond: leg kledij voor jezelf en de baby al klaar. Zet de luiertas bij de deur, gevuld met reservekleren en dat extra tutje. Neem alvast een douche en doe de kleine miss of mister ‘s avonds in bad. Zet ook jouw werktas klaar, en je lunchpakket in de koelkast. Allemaal zaken die je ochtend niet meer in de war kunnen sturen.

Dubbele espresso

Geef toe, de nacht was een regelrechte hel. Sta 10 minuutjes vroeger op en trakteer jezelf op een koffie om jezelf op te peppen. Met een dubbele shot cafeïne uiteraard. Geniet van die tien minuten voor jezelf, en de stilte voor de storm.

De kapperstruc

Ken je ze, die vreselijke schorten die je bij de kapper aan moet? Of die hilarische capes die sommige fietsers over zich heen trekken tegen de regen? Zeg ja tegen dé life hack bij babystress en schaf je zo’n onding aan. Trek hem aan over je kledij en je bent veilig tegen babykwijl, melk die terugkomt en andere lichaamssappen. Vergeet hem niet uit te trekken voor je het kantoor binnenwandelt!

Eerst eten

De pyjama moet sowieso de was in, dus geef dat lieverdje de fles voordat je hem of haar aankleedt. Dat scheelt je al één kledingwissel als je schattebout je na de fles op een gulp melk trakteert.

Academisch kwartiertje

Bouw een kwartier extra tijd in om kleine en grote rampen op te vangen. Een huilcrisisje, lekkages allerhande, de lievelingsknuffel die in geen velden of wegen te bespeuren valt, de crèche of onthaalmoeder die moet sluiten wegens een plotse uitbraak van mazelen,…

Nu even niet

Heeft de onthaalmoeder/vader of de kinderverzorg(st)er nog een hoop vragen of mededelingen terwijl jij je naar het werk haast? Zeg dan dat je vanavond alle tijd neemt om de verlofregeling voor volgend jaar te bekijken en de overstap naar vast voedsel te bespreken.

Quality time

Met alle tips hierboven kan je rustig de tijd nemen om even met je prins of prinses te spelen en te knuffelen voor hij of zij naar de opvang gaat. Geniet van deze kleine momentjes, want ze worden zo snel groot, toch?

Eveline Janssens (ervaringsdeskundige in het bezit van de befaamde regencape en een vijf maanden oud hummeltje)