Parent at Work: zo blijf je fris en monter op het werk na een helse nacht

Gepost op 08/10/2018

23u06: het zevende plasje van de avond. 1u34: monsteralarm onder het bed. 2u05: luieroverstroming. 3u12: de baby is klaarwakker en wil spelen. 4u46: traantjes drogen na een nachtmerrie. 5u56: luier nr. 6382. 6u09: je geeft het op en staat op. Zes tips om na deze helse nacht toch productief te zijn op het werk.

I feeeeeeel good

Zorg dat je de dag goed inzet. Neem een frisse douche voor je naar het werk vertrekt, trek je favoriete t-shirt aan én je nieuwe schoenen. Zorg voor uptempo muziek voor onderweg, in de auto of op je mp3. Trakteer jezelf op een lekker ontbijt. Zo verschijn je toch iets of wat opgewekt op kantoor.

 

Baantje trekken

Het klinkt misschien vreemd omdat je amper energie hebt, maar probeer vandaag een workout tussen je werkuren te proppen. Vertrek vroeger en ga eerst wat baantjes trekken in het zwembad, ga tijdens de middagpauze naar de fitness of plan een loopsessie in. Sport geeft energie, en maakt het hoofd vrij.

 

To do list

Bestudeer je takenlijst van vandaag even, en haal netelige problemen en moeilijke dossiers even van de lijst. Deze pak je later deze week aan als je weer helder kan nadenken. Focus je vandaag op banalere administratieve taken of accounts waar je geen al te grote schade kan aanrichten.

 

Frisse lucht

Lunchpauze! Vergeet een zwaar broodje gehaktbal achter je bureau, dan lig je over een uur te slapen met je voorhoofd op de Enter toets. Trek naar buiten voor wat frisse lucht en een lichte lunch, zoals een slaatje of een lekkere kom soep.

 

Meeting

Stel aan je baas voor om de namiddagvergadering over een interactieve boeg te gooien. Laat de PowerPoint voor wat het is en kies  voor een creatieve en actieve brainstormsessie. Of wijzig de locatie van de meeting. Trek naar het park en vergader al wandelend, of kies voor het terras van de koffiebar. Frisse lucht, weet je nog?

 

Cafeïne

Ja, koffie of een energiedrank kan helpen, maar met mate. Je raakt snel opgefokt, en stort daarna in door de befaamde cafeïnedip. Water is vandaag je beste vriend: het is veel gezonder dan het zogenaamde zwarte goud en hydrateert je slaperige lijf.

En nu maar hopen dat de volgende nacht rustiger wordt.

Eveline Janssens