Op zakenreis? Vergeet dit niet mee te nemen!

Gepost op 06/11/2017

Staat er een zakenreis op de agenda? Deze essentiële zaken mag je niet vergeten: van alle nodige noodnummers, tot laders, een doosje pijnstillers en dat broodnodige extra hemd. Streekpersoneel wenst je alvast een fijne en productieve reis toe.

1. Documenten

Controleer je paspoort, identiteitskaart en (indien nodig ) je visum. Zijn ze in orde en nog geldig? Maak een kopie van je documenten en steek deze in je tas. Moest je portefeuille gestolen worden of je raakt een van je documenten kwijt, dan kan je met je kopie terecht bij de plaatselijke politie of ambassade.

 

2. Noodnummers

Leer twee noodnummer uit je hoofd. Dat hoeft niet per se dat van je mama te zijn, het nummer van je partner en dat van het bedrijf zijn ook al goed. Moest er een probleem zijn met je gsm, dan kan je nog steeds iemand op het thuisfront bereiken.

 

3. Elektronica en documenten

Controleer of je al je werkdocumenten, mappen en je laptop bij hebt. Voorzie ook een back-up, je weet namelijk nooit wat er kan gebeuren.

 

4. Kabels, tussenstukken, etc.

Je oplader, een universele stekker en eventuele tussenstukken steek je ook meteen weg in je tas. Zonder zal je je snel afgesloten voelen van de buitenwereld.

 

5. EHBO

Pak een kleine EHBO-kit in: pleisters, wondspray, wat pijnstillers en eventuele medicijnen die je regelmatig moet innemen. Deze laatste steek je in je handbagage, aangezien je koffer altijd verloren kan gaan.

 

6. Noodpakketje

Stel, je vlucht heeft vertraging en je komt midden in de nacht aan in je hotel. Geen room service en geen restaurant in de buurt. Een pakje koeken, beschuiten of crackers redden op zo’n moment je leven. Ook een kleine tube waspoeder heeft al menig professional gered van de presentatie met de ketchupvlek op het hemd.

 

7. Hemd en een extra paar sokken

Nu we het toch over ketchup hebben, pak toch maar een extra hemd in, je weet maar nooit. Check vooraf de weersverwachtingen, en voorzie je op warm of koud weer, naargelang de bestemming. De winterjas of luchtige bloes gaan dus ook mee.

Eveline Janssens