Nieuw jaar? Nieuwe werklectuur!

Gepost op 29/12/2018

Deze boeken liggen binnenkort in de rekken en mogen niet in je werkbibliotheek ontbreken.

Goed voornemen 1: meer sporten

We menen het elk jaar, dat voornemen om nee te leren zeggen tegen dat tweede stuk taart, vaker naar de fitness te gaan en eindelijk werk te maken van die promotie.

Laat je inspireren door topmanagers in Afspraak aan de meet (Lannoo) van Luc Rademakers. Toeval of niet, maar veel topmanagers fietsen in hun vrije tijd. Zowel op de fiets, als in hun carrière willen ze vooruit. Al hun inzichten en tips delen ze met plezier vanuit het zadel, terwijl het Vlaamse landschap voorbij zoeft.

 

 

Goed voornemen 2: minder hard werken?

Je kan het op de werkvloer rondom jou vast beamen. We werken steeds harde en burn-outs zijn schering en inslag.

Sabine Tobback stelt in Out of Office (Lannoo) de vraag hoe hard te hard werken is. Ze wijst je op de valkuilen zoals overuren, deadlines en de toenemende druk op werknemers.

Leer duidelijk aangeven wat jouw grenzen zijn terwijl je het beste uit je carrière haalt. Want zowel jij als je werkgever hebben baat bij een uitgebalanceerd werkritme.

 

Goed voornemen 3: minder tijd verprutsen op Facebook

Aan het wachten op je collega voor jullie meeting? Even Instagram checken. Geen zin om aan het volgende actiepunt op je to-dolijst te beginnen? Toch even op Twitter zitten. Deadline gehaald? Tijd om jezelf te belonen met vijf minuten Facebook. Genoeg. Cal Newport zet je met zijn werkboek rond Digitaal Minimalisme (Business Contact) aan het denken. Ga na hoeveel tijd je verliest door doelloos te surfen en leer hoe je je surfgedrag kan resetten. Je leert internet en social media doelbewust gebruiken, zonder dat ze je leven en werkdag gaan beheersen.

 

 

 

Goed voornemen 4: promotie maken

Leiderschap is iets dat je uitstraalt, niet iets dat op je visitekaartje staat. Als anderen jou als leider zien, kan je spreken van echt leiderschap. In De kleren van de leider (Pelckmans Pro) kijken Koen Marichal en Jesse Segers naar perceptie en de rollen en verantwoordelijkheden van leiderschap. Een boek vol getuigenissen, wetenschappelijk onderzoek en een actuele stand van zaken.

 

 

 

 

Eveline Janssens