Moe, moe, moe (2)? Tips om vroeger in je bed te kruipen

Gepost op 28/11/2017

Kan je tijdens de wekelijkse team meeting amper je ogen openhouden? Misschien moet je eens wat vroeger gaan slapen. En, ja, er is altijd wel een goed excuus om later op te blijven, maar je elke werkdag door de middagdip der middagdips slepen is ook geen doen. Streekpersoneel stopt je in met een artikeltje voor het slapengaan.

Zet je wekker

Het klinkt vreemd, maar zet je wekker een half uur voor je wil gaan slapen, en dat elke avond op hetzelfde moment. Voor jou het signaal om de dag af te ronden en aan je avondritueel te beginnen. Anders blijf je bezig: nog een aflevering kijken, toch nog de turnzakken nakijken of snel-snel een mailtje sturen. Stop daarmee, en maak tijd voor je bedtijd.

 

Nog eentje?

Na de badmintontraining wordt er nog eentje gedronken. En een tweede, en een derde. Voor je het weet, zit je pas om halftwaalf in je auto. Wees streng voor jezelf, drink er eentje, en ga daarna naar huis. Na de weekendmatch heb je tijd genoeg om uitgebreid na te praten en er meerdere te drinken met je ploegmaats.

 

Een rondje boekenkast

Een boek, een strip of een tijdschrift? Het perfecte slaapmiddel om tot rust te komen, de dag van je af te zetten en even in een andere wereld te duiken. Opgelet met super spannende exemplaren waarvoor je een halve nacht opblijft, uiteraard.

 

Schermen uit

Blijf in je bed weg van je telefoon of IPad. Op een scherm staren voor je gaat slapen is erg slecht voor je nachtrust. Onderzoek van de Harvard Medical School toont aan dat het blauwe licht van de schermen zorgt dat je moeilijker in slaap valt. Ook je slaap is een stuk onrustiger door de schermen.

 

Je favoriete programma

Stuur een mailtje naar televisiezender Vier om te vragen of ze ‘De slimste mens’ wat vroeger kunnen uitzenden, zo haal jij je zelfopgelegde bedtijd. Of bekijk het de volgende dag op een vroeger tijdstip. Wel even vragen aan je collega’s of ze niet alles willen verklappen.

Slaapwel!

Eveline Janssens