Mag je tijdens de werkuren kijken naar de matchen van de Rode Duivels?

Gepost op 18/06/2018

Een aantal matchen op het WK voetbal worden gespeeld tijdens de werkuren. Mag je als fan van de Rode Duivels deze wedstrijden bekijken op je pc of smartphone?

Het WK voetbal in Rusland is volop aan de gang. Deze namiddag om 17u komen ook de Rode Duivels voor het eerst in actie. Maar wat als je tijdens deze wedstrijd moet werken? Mag je dan naar de live stream kijken (bv. via www.sporza.be ) op je pc of smartphone?

Werkuren zijn er om te werken

Als werknemer moet je je arbeidsovereenkomst te goeder trouw uitvoeren. Je werkgever kan dan ook eisen dat je tijdens de arbeidsuren effectief arbeidsprestaties levert. Dat is nu eenmaal de essentie van een arbeidsovereenkomst.

Dat betekent dan ook dat je op het werk niet zomaar de voetbalprestaties van de Rode Duivels mag volgen via één of andere live stream. Deze regel geldt ongeacht of je de wedstrijden wil volgen via de pc van je werkgever dan wel via je eigen smartphone. Een uitzondering op die regel bestaat als je werkgever het daarmee eens is. Allicht heeft je werkgever er overigens minder problemen mee als je af en toe eens kijkt hoe de stand evolueert dan als je de wedstrijd integraal bekijkt.

Gebruik van internet  

Je werkgever heeft nog een tweede argument om te zeggen dat je het WK niet mag volgen op je pc. Hij heeft namelijk het recht om te beslissen of je gebruik mag maken van internet voor privédoeleinden. Het kan trouwens zijn dat er in het bedrijf waar je werkt een internet policy van toepassing is. Daarin kan bijvoorbeeld staan dat het verboden is om te surfen naar bepaalde websites (zoals bv. streamingwebsites).

Vroeger naar huis?

Wil je echt graag de wedstrijd van de Rode Duivels volgen, dan kan je nog altijd vragen aan je werkgever of je alsnog enkele uren vroeger naar huis mag en dat je voor die uren vakantie opneemt. Een alternatief bestaat erin dat je met hem afspreekt dat je uurrooster deze week wordt aangepast waarbij je de volgende dagen de verloren uren bijwerkt. Het is aangewezen dan een bijlage aan de arbeidsovereenkomst op te maken waarin het aangepaste uurrooster wordt aangegeven.

Jan Roodhooft, advocaat