Mag je in korte broek gaan werken?

Gepost op 04/06/2018

De laatste weken is het behoorlijk warm. Je dacht er misschien wel al eens aan om in korte broek naar het werk te gaan. Maar mag dat wel of kan je werkgever je dat verbieden? Met welke spelregels moet je rekening houden?

Je ziet op tegen een hele dag puffen en zweten op het werk. Vandaar dat je overweegt om iets ‘luchtigers’ aan te trekken om te gaan werken. Hoever kan je daarin gaan?

Is er een dresscode?

Je werkgever kan binnen bepaalde grenzen wel degelijk voorschrijven welke kledij je op het werk mag dragen. Dat behoort nu eenmaal tot de instructies die hij kan geven in het kader van zijn werkgeversgezag.

Bij het opleggen van zo’n dresscode mag je werkgever echter niet discrimineren. Hij moet bovendien een geoorloofd doel nastreven. Zo kan je werkgever bijvoorbeeld vragen dat handelsvertegenwoordigers en personeel dat met klanten in contact komt een pak dragen. Je werkgever moet ook rekening houden met wettelijke veiligheidsvoorschriften en regels rond hygiëne.

Het is dus belangrijk er de dresscode op na te kijken. Als je volgens die regels in korte broek mag komen werken, is er in principe dus geen probleem.

Wat als er geen dresscode is?

Is er geen dresscode in het bedrijf waar je werkt, moet je ervoor zorgen dat je kledij ‘aanvaardbaar’ is en niet ingaat tegen bijvoorbeeld de goede zeden. Als geen enkele van je collega’s al ooit kwam werken in korte broek doe je dat zelf maar beter ook niet, tenzij je werkgever aangaf het ermee eens te zijn.

Is er een sanctie?

Is er een dresscode en leef je die niet na, dan is een eenmalige inbreuk meestal geen reden voor een ontslag om dringende reden. Maande je werkgever je al eens aan om de voorschriften na te leven en doe je dat nog niet, dan liggen de zaken moeilijker. In dat geval riskeer je wel te worden ontslagen om een dringende reden. Je werkgever kan je overigens in principe niet zomaar ontslaan om een dringende reden omwille van je kledijkeuze als er geen kledijvoorschriften bestaan op je werk.

Jan Roodhooft, advocaat