Koffie op het werk: onmisbaar?!

Wat doe jij als eerste als je toekomt op het werk? Naar de koffiemachine wandelen, een heerlijk kopje koffie maken en er bovendien genieten van de sociale contacten met de collega’s? Je bent niet alleen. We zetten vier redenen op een rijtje waarom koffie op het werk onmisbaar is.

1. Productiever

Je drinkt thuis bij het ontbijt misschien al een kopje, maar koffie op het werk om de dag te beginnen, is voor velen een vast ritueel. Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat dit volgens de meeste werknemers de productiviteit verhoogt. Een cafeïnekick die zorgt voor een boost aan het begin van de dag dus.

2. Eventjes pauze

We kunnen ons geen vier uur aan een stuk concentreren, dus zorgt een koffietje voor die welverdiende pauze. Te lang stil zitten achter de computer heeft trouwens negatieve gevolgen voor de gezondheid. Af en toe eens de benen strekken is noodzakelijk. Wie nu en dan een kopje koffie drinkt, gaat automatisch wat bewegen door naar de koffiemachine te stappen. Bovendien krijgen je ogen even de kans om weg te zijn van het computerscherm.

3. Sociale contacten

Koffie breng mensen samen, zoveel is zeker. De koffiemachine is de plek waar collega’s onder het genot van een kop koffie bijkletsen, de laatste stand van zaken bespreken of zelfs een korte meeting houden.

4. Het visitekaartje

Bij vrijwel elk zakelijk gesprek hoort een kop koffie. Een goede kop koffie is net een visitekaartje voor je bedrijf. Veel gasten vinden de kwaliteit van de koffie belangrijk om de kwaliteit van het gehele bedrijf in te schatten. Wanneer je een slap kopje koffie aangeboden krijgt dat al vier uur geleden gemaakt werkt, zorgt dat niet bepaald voor een dynamisch imago van het bedrijf. Het is echter helemaal top wanneer je de doos Nespresso aangeboden wordt en je zelf je smaakje mag kiezen. Meer en meer bedrijven kiezen ook voor duurzame koffie om zichzelf een duurzaam imago aan te meten.

Mieke Vercruijsse