Kiezen jullie voor een eco-teambuilding?

Gepost op 30/12/2018

Geef jullie teambuilding nog meer zin door te planeet te helpen en te kiezen voor een ecologische teambuilding. Ga plastic vissen op het water en hou een race: welk team verzamelt het meeste plastic? Bezoek een windmolenpark op volle zee en waag je aan zeilwagen rijden of kies voor een Electric Golfcart Tour waarmee je geen vervuiling aanricht.

Een handje helpen

Ga met je collega’s enkele uren plastic vissen op het water, met een hapje en een drankje erbij. Er vallen prijzen te winnen: wie verzamelt het meeste plastic en wie schept het meest originele plastic voorwerp op? Sociale ondernemingen als Plastic Whale haalden reeds meer dan 35.000 plastic flessen op en vragen jullie hulp om nog beter te doen.

Soms moet je niet ver zoeken om een ecologische teambuilding te plannen. Met een workshop Biodiversiteit kijk je hoe jouw bedrijf kan investeren in natuur op, rond en binnen het bedrijf. Stel samen met Corridor een biodiverstiteitsplan op en geniet binnenkort van meer groen, rust en natuur rondom jullie.

Duik samen met je collega’s de bosjes in voor een namiddag bosbeheer. In de zomer houden jullie het ambachtelijk met een riek en hooikar, in de winter mogen jullie de stoere bosbouwers uithangen. Ecco La Luna kan niet wachten om het bedrijf aan het werk te zetten.

 

Low impact

Kies voor activiteiten die niet vervuilend zijn. Ga op weg met go-carts, elektrische golf carts en of steps en daag je baas uit tijdens een ouderwetse oriëntatietocht. Local Events en The Outsider Coast begeleiden jullie graag op jullie tocht.

 

Sensibilisering

Je team krijgt een enorme voetafdruk toegestopt. Doorheen de namiddag krijg je verschillende opdrachten en vragen waarmee je je voetafdruk kan verkleinen. Green Feet is de uitdaging voor jouw team!

Mag het uitdagend zijn? Event Masters heeft een ecologische teambuilding in de aanbieding waarbij je schoon water maakt, elektriciteit opwekt, nucleair Stratego speelt en zelf slagroom maakt met een hometrainer. Que? Inderdaad, ontdek het snel zelf!

 

Informeren

Iedereen bestand tegen zeeziekte? Bezoek dan één van de windmolenparken op zee en leer alles over groene energie. Daarna kan je je eigen energie nog even kwijt tijdens een zeilwagenrace of kiting initiatie. Zal Event Mosaic alvast een plaatsje reserveren?

Eveline Janssens