Je kind meenemen naar het werk? Doen of niet?

Gepost op 24/06/2019

De vakantie staat voor de deur. Voor vele ouders wordt het weer puzzelen om de opvang voor de kinderen rond te krijgen. De juridische kant van de zaak kon je hier al lezen, maar als het mag, wat dan: makkelijke oplossing of toch niet aan te raden? 

Kom zeker ’s morgens niet zomaar aandraven met je kleine, want daar kunnen de meeste werkgevers niet om lachen. Uit respect voor de werkgever (en ook de collega’s) pols je vooraf eens of het meebrengen van je kind al dan niet een probleem vormt.

 

Ergernis van collega’s

Hou zeker rekening met je collega’s, want niet iedereen vindt het leuk om een kind in de werkomgeving te hebben. Je kind mag dan wel stilletjes naast je zitten kleuren of spelletjes spelen op de computer, je kunt zoon- of dochterlief ook geen vier uur stilhouden. Bovendien lukt dit de ene dag al wat beter dan de andere en iedereen weet: kinderen kunnen al eens verrassend uit de hoek komen. Positief en negatief…

 

Een vrolijke bende

Mits toestemming van je werkgever, is het misschien wel een idee om af te spreken met collega’s om dezelfde dag jullie kinderen mee te nemen naar kantoor. Voorzie dan een eigen lokaal voor hen en richt dit samen met de collega’s de dag ervoor in. Iedereen brengt iets mee en de kinderen zullen zich ongetwijfeld lang kunnen bezighouden: ander speelgoed, nieuwe uitdagingen, samen lachen en kletsen.

 

Wees voorbereid

Denk vooraf na wat je je kind kunt aanbieden om zich zoveel uren alleen in stilte bezig te houden. Een boek, een computerspelletje, wat kleurplaten. Ze houden je kind niet eindeloos stil. Misschien las je best wat meer pauzes in zodat je kind nu en dan ook eens jouw volle aandacht krijgt.

 

Materiaal van de werkgever

Het kan soms snel gaan: je kind staat wat naast je te kijken, prutst wat aan je muis, klikt eens en je werk is verdwenen of je computer loopt vast. Met wat geduld krijg je dit wel weer opgelost, maar erger is het als je kind iets stuk zou maken. Want dan ben jij verantwoordelijk.

 

Pas op met ongevallen

Heb je je kind mee naar je werk, maar wordt er eigenlijk geen opvang voorzien? Pas dan op met ongevallen. Als er een ongeval gebeurt dat de fout is van het bedrijf (bijvoorbeeld een wankele kast valt om), dan kan de werkgever hier aansprakelijk voor gesteld worden. Dit zorgt uiteraard voor heel wat discussies…

Mieke Vercruijsse