Houston, we’ve got a problem: leiderschapslessen uit films

Gepost op 04/12/2017

Zo, Streekpersoneel heeft het geschreven bewijs: vanaf  nu kan je ‘een filmpje kijken’ ook research noemen. Rozemarijn Dols schreef het interessante Houston, we’ve got a problem, waarbij ze boeiende lessen uit films haalt voor op de werkvloer. Ideaal voor zij die een project moeten leiden, een team aansturen of actief zijn binnen Human Resources.

Het boek

Elk hoofdstuk focust op één welbepaalde film. Na een korte inleiding krijg je het verhaal in het kort, de uitgebreide les(sen) uit deze film, enkele reflectievragen die je helpen alles in de praktijk om te zetten, bijkomende leestips en een kijktip. Vul je to-watchlijstje maar al aan, want Rozemarijn Dols focust op de verschillende aspecten van leiderschap: teamleiderschap, coachend leiderschap, wankelende leiderschap,…

 

Enkele voorbeelden

1. Lef en leiderschap in ‘Erin Brockovich’

Het verhaal van de jonge, laagopgeleide alleenstaande moeder die een energie- en gasbedrijf 333 miljoen dollar liet ophoesten aan schadeclaims van een zeshonderd slachtoffers van vervuiling is intussen een klassieker.

Erin leert ons in onszelf geloven en zelfvertrouwen te hebben. Zorg voor een positieve focus, heb oog voor mogelijkheden en kansen en kies niet altijd de veiligste weg.

2. Leer slechtnieuwsgesprekken voeren met ‘Up in the Air’

Ryan Bingham is Career Transition Consultant. Of in andere woorden: hij wordt goed betaald om de States rond te vliegen en mensen te ontslaan voor grote bedrijven. Hij verstaat de kunst om mensen met charme en waardigheid af te danken:

  1. bereid je goed voor: wat ga je zeggen en hoe denk je dat de persoon zal reageren?
  2. Voer het gesprek in een rustige ruimte.
  3. Breng de boodschap snel en duidelijk.
  4. Geef ruimte voor emotionele reacties en toon begrip. Hou het wel zakelijk.
  5. Maak vervolgafspraken indien nodig.

3. Omgaan met demoralisering in ‘Saving Private Ryan’

Een team van zeven soldaten en kapitein Miller krijgen de opdracht om soldaat Ryan te redden nadat zijn drie broers gesneuveld zijn. Je zou als soldaat voor minder gedemoraliseerd zijn, als je leger bereid is zeven man op te offeren om het leven van één soldaat te redden.

Kapitein Miller weet zijn team te motiveren. Hij is tactvol, reageert beheerst op moeilijke situaties en past zijn aanpak aan voor elke soldaat binnen zijn team. Hoewel de missie inderdaad gevaarlijk is, weet hij zijn mannen uit te dagen en de missie extra betekenis te geven.

Veel kijkplezier!

Eveline Janssens

 

 

 

 

 

Houston, we’ve got a problem: Leiderschapslessen uit films, Rozemarijn Dols, Uitgeverij Boom/Nelissen