Hoe je de ergonomie aan je bureau kan verbeteren

Zie je je kinesist tegenwoordig vaker dan je eigen vrienden? Last van nek-, schouder of rugpijn? Misschien is het eens tijd om je werkplek te evalueren en te investeren in een ergonomische uitrusting. Hier al 5 items die je zithouding verbeteren:

1. De Rodeo kruk
Je kan je cowboyhoed gerust thuislaten, die hoef je enkel mee te nemen voor het eerstvolgende kantoorfeestje. De Rodeokruk zorgt dat je elke dag stevig in het zadel zit. Er is geen steun in de rug, waardoor je rugspieren niet lui worden. De kruk is verstelbaar in de hoogte en verkrijgbaar in verschillende kleuren.
www.buromarket.com

2. De zit/sta werkplek
Het nieuwe werken gaat om flexibel werken: geen vaste plek in het bedrijf en geen bureaus meer. We brengen te veel tijd zittend door, en bedrijven experimenteren met leun-, sta- en ligplekken. Deze zit/sta tafel geeft je de keuze uit zittend of staand werken. De tafel kan je ook makkelijk van hoogte verstellen door de elektrische motor, dus van een hernia kan al geen sprake meer zijn.
www.ergo2work.be

3. Het freestyle klavier
Dit toetsenbord ziet eruit alsof er een ongelukje mee gebeurd is, maar na een uur in het gezelschap van dit nieuw vormgegeven toetsenbord zullen je polsen zich in de zevende hemel wanen. De vorm van het bord is aangepast aan de natuurlijke houding die we aannemen als we typen en vraagt dus veel minder inspanning.
www.ergo-comfort.be

4. De verticale muis
Zet je muis op zijn kop en je voelt meteen het verschil. Deze nieuwe verticale muis houdt je onderarm in een neutrale positie waardoor je minder snel last krijgt van spier- of gewrichtspijnen. Het is even wennen, maar eens je ermee weg bent, zal je nooit meer terug willen naar de horizontale muis.
www.manutan.be

5. En het onderstel…
Ook je voeten verdienen wat aandacht. Met de aanschaf van een voetenbank geef je je voeten en benen de steun die ze nodig hebben als je zittend werkt. Deze exemplaren zijn verstelbaar door voetbediening, dus ze bewegen heel de dag vlot met je mee.
www.ergoweb.be

Eveline Janssens