Hiervoor kom je maandagochtend uit je bed

Gepost op 31/10/2018

Zeg nu eerlijk, wie is er op maandagochtend niet depressief als de wekker afloopt? 7 redenen om toch je bed uit te komen. Want anders weet je niet hoe de date van collega A is afgelopen en mis je de lunch met die van de PR-afdeling, en die zijn altijd legendarisch. En ja, als je maandag je bed niet uitkomt, wordt het nooit vrijdag.

Mis de kantoorroddels niet

Want je wil echt weten hoe de vrijdagavonddrink afgelopen is. Collega X en Y waren nogal in de wind, en je denkt dat daar meer gebeurd kan zijn. Je wil het uit eerste hand te horen krijgen, uiteraard.

 

Weekendverslagje

Tijd om uit te pakken met je geweldig weekendje weg in Zeeland, je perfect gelukte appeltaart voor het bezoek en de gloednieuwe banden die je voor je koersfiets kocht. Want zeg nu zelf, wie is daar op dinsdag nog mee bezig?

 

Even geen kinderen of huishouden

Geen ge-papaaah of ge-mamaaah rond je oren. Je hoeft niet eeuwig te discussiëren met koppige peuters en vindt het heerlijk dat er straks iemand na jou de werkvloer komt stofzuigen. Goed geregeld, toch?

 

Festiviteiten en zo

Wacht eens even, is je baas vandaag niet jarig? Dan is er vast en zeker taart. En er stond toch een lunch gepland met de PR-afdeling, niet? In dat lekkere nieuwe hamburgerrestaurant? Als dat geen motivatie is om op te staan?

 

Team call!

Mis maandag en je mist de start van de werkweek. Je weet niet wat er op de teamvergadering werd gezegd, kreeg de meest saaie opdrachten in je bakje en moet ook nog eens door het verslag van de vergadering ploeteren om uit te vissen wat je nu juist moet doen. Zucht.

 

Je collega’s hebben je nodig

Kijk, je project zit in een cruciale fase. De ontwerpen moeten vandaag naar de drukker en jij moet ze goedkeuren. Collega A wil weten welke facturen ze moet uitsturen en je baas heeft zijn volgende deadline al klaar. Had hij al gezegd dat die deadline morgen is?

 

Zo wordt het weer vrijdag

Woehoe, na maandag komt dinsdag, woensdag, donderdag en dan is het weer Fri-Yay! Dat je die eerste vier dagen even moet afhandelen voor je weer aan je weekend kan beginnen, nemen we er graag bij.

Dus, hop, blijf van die snooze knop af en zet een spurtje in naar de badkamer.

Eveline Janssens