Een snipperdagje: heerlijk toch!

Gepost op 03/10/2018

Het najaarszonnetje kan nog voor heel wat schitterende dagen zorgen de komende weken. Een reden om een snipperdagje te nemen? Voor de meeste Belgen niet. Zij nemen liever een extra dagje verlof na een feestdag of verlengd weekend.

 

Snipperdagen zijn leuke extraatjes. Ze laten ons toe om eens een extra dagje te genieten. Uit een onderzoek van Attentia blijkt dat een verlengd weekend of een extra dag na een feestdag de populairste redenen zijn waarom Belgen een extra snipperdag aanvragen. Mooi weer blijkt (dit jaar) dan weer minder een aanleiding om een extra dag verlof te nemen.


April populair voor extra dagje

April was dit jaar een populaire maand voor het nemen van snipperdagen. Deze stijging zou vooral te te linken zijn aan Pasen en het Feest van de Arbeid. De dag na paasmaandag (3 april) en de brugdag vóór 1 mei (30 april) werden enorm vaak aangevraagd door de werknemers. Bijna een derde van alle snipperdagen die in april werden opgenomen, vallen op deze twee dagen. Het hangt uiteraard samen met de weekdag waarop een feestdag valt. Ook het verlangen naar mooi weer, na de winter, zit hier voor iets tussen.Mooi weer echter niet doorslaggevend

Hoewel er in het voorjaar een hoger aantal snipperdagen werd opgenomen, ligt het totaal aantal snipperdagen van januari tot augustus dit jaar in lijn met vorig jaar. De invloed van mooi weer is dus niet doorslaggevend. Het aantal opgenomen snipperdagen in de warme zomermaanden (juli en augustus) daalde dit jaar zelfs met maar liefst 7,5%.


Uitkijken naar snipperdagen

Wie dit jaar met een paar snipperdagen wil genieten van een verlengd weekend of een extra verlofdag na een feestdag heeft nog een paar mogelijkheden. De dagen net vóór en na Allerheiligen (woensdag 31 oktober of vrijdag 2 november) en de dagen rond Kerstmis en Nieuwjaar (maandag 24, woensdag 26 december en maandag 31 december) zullen ongetwijfeld bij veel werknemers populair zijn om een snipperdag te nemen.

Mieke Vercruijsse

Bron: Attentia