Een groeimindset: wat is dat en wat kan je ermee op de werkvloer?

Gepost op 12/09/2018

Een organisatie bestaat uit medewerkers die elk zo hun eigen visie op de dingen hebben en dat is goed. Toch is er één gemeenschappelijk element dat ze allemaal (kunnen) hebben om de organisatie in harmonie te laten groeien.

Carol Dweck, professor Psychologie aan Stanford University, deed onderzoek naar hoe het komt dat sommige organisaties pijlsnel groeien terwijl andere ter plaatse lijken te blijven trappelen. Volgens Dweck is het geloven dat je je talenten en vaardigheden in grote mate kan ontwikkelen de perfecte voedingsbodem om een zogenaamde ‘groeimindset’ te ontwikkelen.

Hefboom

Zo’n groeimindset is eigenlijk het tegenovergestelde van een statische mindset. Die  laatste gaat er immers van uit dat je capaciteiten een statisch gegeven zijn. Wanneer je met andere woorden gelooft dat je talenten en vaardigheden zijn aangeboren en je ze sowieso dus niet veel verder kan ontwikkelen, ga je dergellijke statische mindset in de hand werken. Waarom dat zo belangrijk is? Je mindset heeft een erg groot effect op hoe je omgaat met succes, maar ook met professionele tegenslagen. Uit het onderzoek blijkt immers ook dat wanneer je over een groeimindset beschikt, je uitdagingen en obstakels doorgaans als een hefboom ziet om jezelf (professioneel) verder te ontwikkelen. Dat betekent doorgaans ook dat mensen met zo'n groeimindset ook voor meer innovatie zorgen binnen de organisatie.

 

Geen uitgemaakte zaak

Bottom line: het blijkt dus nog maar eens dat zelfs wanneer je heel veel talent hebt, je met een statische mindset doorgaans niet erg ver zal komen doordat je inzet en doorzettings-vermogen vaak op een laag pitje vertoeven. Uit het onderzoek blijkt voorts ook dat mensen met een statische mindset bang zijn voor kritiek en er niet goed mee om kunnen gaan waardoor ze heel vaak in hun comfortzone willen blijven. Zo kunnen ze zich nooit ten volle ontplooien. Er is echter goed nieuws: je mindset staat niet vast. Nog uit het onderzoek van Carol Dweck blijkt immers dat je aan een groeimindset kan werken. Je mindset is dus geen uitgemaakte zaak. Leidinggevenden zouden hierbij een belangrijke motivator kunnen zijn door hun medewerkers te stimuleren om out of the box te gaan denken en ook ruimte te geven aan vernieuwende, atypische ideeën en concepten op de werkvloer.

Pascal Dewulf