Dresscode tijdens de lente: kort en wat bloot?

Gepost op 16/04/2018

Zo, Frank kondigt betere weersomstandigheden aan. Voordat je vol enthousiasme je flip flops en short uit de kast haalt, lees je eerst even de dresscodebijbel voor op het werk. Wat kan en wat niet? Blote schouders, ja of nee, hoe kort is te kort en wat met blote tenen?

Het betere benenwerk

Als de temperatuur stijgt, mogen de benen bloot, toch? Hou volgende regels in acht:

Vrouwen zorgen dat de rok of short niet te kort is. Minirokken en hot pants zijn sowieso uit den boze. Shorts kunnen, mits ze voldoende lang en niet te casual zijn. Rokken hebben een behoorlijke lengte, en zijn aan de geklede kant. Bij twijfel denk je aan de regel van de nonnen op school: maximum 10 cm boven de knie blijft de gulden regel.

Voor mannen ligt het wat moeilijker om blote benen op de vergadertafel te zwieren. Mits de kledingvoorschriften het op het werk toelaten, of jullie een Casual Friday hebben, kan een geklede short met dichte schoenen eronder wel. Anders is de regel meestal: enkel broeken, broeken en nog eens broeken.

 

De schoenencollectie

Sandalen, ja of nee, dat is de vraag. Voor vrouwen kan het, mits ze gecombineerd worden met een outfit dat professionalisme uitstraalt en niet te veel been, arm of schouder bloot laat.

Voor mannen valt een loafer of geklede sportschoen te verkiezen boven sandalen. En nee, vergeet die sportsokken maar om het geheel wat te ‘bedekken’, dat helpt echt niet.

Flip flops laat iedereen in de kast. Discussie gesloten.

 

Zet je schouders eronder

Eentje voor de vrouwen: hoe zit dat met blote schouders of spaghettibandjes: kunnen deze? Over het algemeen ben je hier voorzichtig mee en bedek je je schouders. Je kan eventueel opteren voor wat bredere bandjes, mits de company policy dit toelaat.

 

Lichte tinten

Opletten met beige linnen broeken, draag deze niet over een donkere onderbroek, of jij wordt the talk of the town aan het koffieautomaat. Hetzelfde geldt voor dames in witte T-shirts of hemdjes: let op met donkere BH’s.

 

Absolute no go’s

We frissen het even voor je op, hoewel we vermoeden dat je weet dat het niet kan: blote buiken blijven thuis, ook al schrijft de zomermode uit Milaan, New York of Parijs het voor. Hou je navel voor jezelf.

Eveline Janssens