Dit waren de werkplektrends voor 2018

Gepost op 06/11/2018

Van inzetten op diversiteit, het onthaal van generatie Z op de werkvloer tot het bevorderen van het mentale welzijn van werknemers. Dit waren de trends voor 2018 op de werkplek.

Persoonlijk contact

Bedrijven halen hun werknemers terug naar kantoor. Hoewel de thuiswerktrend nog steeds boomt, zetten bedrijven meer en meer in op werkplekken die het contact tussen werknemers bevorderen. Persoonlijk contact zorgt voor meer creativiteit, is goed voor de motivatie en verhoogt de productiviteit.

 

Naast de klassieke diploma’s…

Veel sollicitanten hebben werkgevers veel meer te bieden dan het klassieke bachelor- of masterdiploma. Verworven competenties, online cursussen, ervaring of een waaier aan gevolgde workshops. Werkgevers zoeken niet langer per se naar een profiel met het juiste diploma, maar aanvaarden ook sollicitanten met een alternatief parcours die de juiste competenties vertonen.

 

Mentale gezondheid

Bedrijven zetten in op de mentale gezondheid van hun werknemers. Depressies en burn-outs kosten de economie handenvol geld en dus trekken werkgevers meer geld uit voor preventie. Een werknemer die zich goed in zijn vel voelt, zal immers ook beter presteren.

 

We worden ouder, meneer

De vergrijzing is een feit, ook op de werkvloer. Babyboomers werken langer, vaak ook na de pensioengerechtigde leeftijd. Meer ervaren werknemers die als mentor kunnen optreden dus, maar vaak ook minder beschikbare posities voor jonge starters.

 

Gen Z

Naast de oudere werknemer schuift generatie Z aan. Zij hebben hoge verwachtingen wat betreft flexibiliteit en technologie en bewaken hun levenskwaliteit als nooit tevoren. Deze frisse wind heeft een positieve invloed op andere werknemers, die het evenwicht tussen werk en leven serieuzer nemen.

 

Diversiteit en gender 2.0

Gender en diversiteit blijft een topic op de werkvloer. Bedrijven zetten zwaar in op een divers en goed gebalanceerd personeelsbestand. Er wordt meer geld uitgetrokken om de loonkloof te dichten en op de werkvloer ontstaan werkgroepen rond diversiteit.

Eveline Janssens

Bron: Forbes en Sodexo