Dit doe je best (niet) wanneer je verliefd bent op een collega

Verliefd zijn op een collega, je zal niet de eerste zijn die het ooit is overkomen en al zeker niet de laatste. Dit doe je echter best (niet) wanneer het jou overkomt.

Waar Cupido zijn pijlen schiet, daar heeft een mens vaak geen vat op. Ogenschijnlijk is de hartendief ook op de werkvloer actief. Het zij zo. Vreemd is het al zeker niet, want op welke mensen word je doorgaans verliefd? Jawel, diegenen met wie je regelmatig contact hebt. En laat nu net jouw collega’s daar ook onderdeel van uitmaken. Verliefd worden, kan je daarom niet altijd controleren. Hoe je ermee omgaat is dan weer een heel andere zaak.

Niet eenvoudig

Ben je single, dan lijkt alles eenvoudig, maar dat is het niet. Is de collega die je vlinders in de buik bezorgt ook single? Dan lijkt het nog eenvoudiger, maar dat maakt de zaak zeker niet makkelijker. Verliefd worden op het werk houdt immers een behoorlijk risico in. Stel je voor dat na verloop van tijd de vlam tussen jullie twee uitdooft. Dan blijf je mekaar wel iedere dag opnieuw zien. Niet de meest makkelijke situatie.

Meer in de kijker

Dat is echter niet alles. Stel dat het voor eeuwig rozengeur en maneschijn is tussen jullie beiden dan zal je op het werk toch ook af te rekenen krijgen met roddels en achterklap. Ook zullen bepaalde mensen laten uitschijnen dat je mekaar mogelijk voortrekt voor bepaalde dingen omdat je gewoon een boontje hebt voor mekaar. Ben je echt bereid om in dit soort sfeer terecht te komen? Het is een beetje een boutade, maar toch is er nooit rook zonder vuur. Ben je een happy couple op de werkvloer, dan zal je altijd meer in de kijker lopen dan jouw collega’s.

Geen wettelijk kader

Wat je ook doet, hou het op de werkvloer zakelijk tussen jullie beiden. Overdreven geflirt en geflikflooi zal absoluut niet worden geapprecieerd door je collega’s of bazen. Een geruststelling om weten is alvast dat er geen wettelijk kader rond bestaat. Je baas kan je dus niet verplichten om het uit te maken met je vlam en hij of zij heeft al evenmin het recht je te ontslaan wanneer je plots een relatie blijkt te hebben met een collega.

Pascal Dewulf