De geheimen van de loopbaanbegeleider (3/3)

Loopbaanbegeleiding zit in de lift. We zoeken massaal naar het geheime recept om weer goesting te krijgen in ons werk. In deze reeks leggen drie loopbaanbegeleiders uit hoe zij je carrière een nieuwe wending geven. Vandaag: Stefaan Devogelaere van It takes two to tango.

Al dertig jaar is Stefaan Devogelaere (60) met loopbaancoaching bezig. Daarmee heeft hij meer ervaring op de teller dan de nieuwste generatie loopbaancoaches samen. Hij heeft het vak de laatste jaren sterk zien veranderen. “Burn-outs bestonden vroeger ook al – ik heb er destijds nog congressen over georganiseerd in Italië – maar we kampen vaker met twijfels over welk carrièrepad we moeten volgen. Die evolutie zie ik ook in mijn praktijk: vroeger hield ik me vooral bezig met outplacement, de laatste drie jaar doe ik vooral individuele coaching.”

Metafoor

Stefaan is gepassioneerd door de tango: hij geeft en volgt tangoles en bouwde zijn loopbaanmodel op rond de Argentijnse dans. Volgens hem is het “de enige dans ter wereld waarin er geen verkeerde stappen bestaan: je moet samen tot een oplossing komen. It takes two to tango.” Ook in het werkleven komt het daarop neer. Een kandidaat zoekt zijn ideale werkgever en een werkgever zoekt zijn ideale kandidaat. Samen moeten ze een evenwichtsoefening doorlopen, net zoals in tango.

De eerste stap in talentontwikkeling is volgens Stefaan de belangrijkste: zet jezelf en je partner nooit op het verkeerde been. “Blijf trouw aan jezelf, maak jezelf geen blaasjes wijs en ook je tangopartner niet (je collega’s, je bazen, je klanten,…) Sommige mensen zijn bijvoorbeeld erg nieuwsgierig en leergierig van nature. Als ze in een job terechtkomen waarin ze geen nieuwe dingen oppikken, botst dat met hun persoonlijkheid. Trouw blijven aan jezelf geeft energie en zelfvertrouwen”, luidt het.

Juiste vragen

De tweede tangostap: dans niet rond de hete brij. Je moet de juiste vragen durven stellen. En dat is niet: kan ik tangodansen, kan ik die job? Maar wel: wil ik tangodansen, wil ik die job? Stefaan: “Maak een carrièreswitch vanuit een verlangen of een verwachting. Dat geeft meer positieve energie dan wanneer je verandert vanuit een urgentie, bijvoorbeeld bij ontevredenheid, een burn-out of ontslag.”

Stap drie: ontspring de dans niet. Mensen moeten leren om hun koudwatervrees te overwinnen, zeker in hun job. “Ze durven niet te dromen, terwijl je het best iets bijleert door het gewoon te doen”, verzekert de coach. “Smijt je ergens in en de voldoening zal des te groter zijn.”

Teambuilding

Stefaan organiseert teambuildings waarin mensen effectief de tango aanleren om de metafoor beter te begrijpen. “Ik heb in het verleden ook een boek geschreven over wat een manager kan leren van de tango. Uiteindelijk is iedereen manager van zijn eigen loopbaan. Je kan altijd de leiding nemen over je carrière.” De loopbaancoach constateert wel dat steeds meer mensen nood hebben aan houvast. Ze rekenen op een loopbaanmodel dat wetenschappelijk goed in elkaar zit. “Tijdens de coaching werken we met checklists om je persoonlijkheid in kaart te brengen, met een model om je eigen talenten te kaderen, met een attitudevragenlijst,…”, somt Stefaan op. “Er valt nog zoveel te zeggen over talentontwikkeling. Het tweede boek zit al in mijn hoofd, ik moet het alleen nog schrijven.”

Gerlinde De Bruycker

Info: www.ittakestwototango.be