De 7 leukste business apps voor 2019

Gepost op 09/01/2019

Op zoek naar een aantal apps om je productiviteit in 2019 te pimpen? Dan moet je zeker uitkijken naar deze exemplaren.

1. Dunno

De perfecte brainstorming app. Dingen die in je opkomen tijdens het creatieve proces kan je noteren in de app. Vervolgens gaat de app voor jou aan het werk door op het internet gerelateerde informatie voor jou te vinden. Gratis te downloaden voor iOS.

 

2. Expensify

Je uitgaven voor het werk bijhouden is niet altijd evident. Met Expensify wordt dat echter een fluitje van een cent. Neem gewoon een foto van jouw ontvangstbewijs en Expensify zet de gegevens ervan netjes over. Expensify kan elke bon categoriseren en coderen en kan zelfs automatisch zakelijke uitgaven voor goedkeuring en terugbetaling indienen. Eveneens kilometerstand en gps-tracking.

 

3. Evernote

Met deze app maak je razendsnel allerlei notities. Teksten, lijstjes, recepten, knipsels en gedachten: de app kan er allemaal mee om.  Evernote is eigenlijk een digitaal notitieboekje dat alles online opslaat. Het is een veelzijdige app die je voor heel wat dingen kan gebruiken. Rode draad is informatie en gegevens (teksten, foto's, video's, notities, ...) en het beheren en uitwisselen ervan met jezelf, je collega's of vrienden.

 

4. Trello

Deze app is een gebruiksvriendelijke en uitgebreide online tool waarmee je snel de workflow, activiteiten (projecten, to-dolijst, ...) van teams kan opvolgen en beheren. Per project creëer je een bord (board) dat meerdere kolommen (lists) bevat. Iedere kolom heeft een titel en daaronder creëer je meerdere taken of activiteiten in de vorm van kaarten en delegeer je die vervolgens naar de desbetreffende personen. Om Trello te gebruiken moet je een (gratis) account aanmaken via www.trello.com. Trello loopt synchroon op alle apparaten die gekoppeld zijn aan dezelfde account.

 

5. Mailchimp

Op zoek naar een veelzijdige e-mail marketing oplossing? Dan is Mailchimp wat je zoekt. Je kan er professionele e-mailings mee maken, maar ook bijvoorbeeld de effectiviteit en activiteit van je e-commerce campagnes opvolgen. Ook kan je bijvoorbeeld een e-mailing versturen naar alle bestemmelingen die de e-mailing initieel niet hebben geopend.

 

6. NetSuite OneWorld

Netsuite biedt kleine en middelgrote bedrijven een volledig schaalbaar Enterprise Resource Planning (ERP) -systeem. Met de mobiele app kan je onkostenrapporten, inkooporders, zakelijke dashboards en beveiligingsrecords beheren. Dit kan je one-stop-shop zijn voor het beheren van je bedrijf wanneer je niet op een desktop of laptop werkt.

 

7. Flipboard

Natuurlijk wil je op de hoogte blijven van nieuws dat belangrijk is voor jou en je bedrijf. Maar zoals dat zo vaak gaat, ontbreekt het je aan tijd om op je gemak alle relevante nieuwssites, kranten en magazines door te lezen. Dat is dan ook precies waarom deze app zo handig is. Hiermee geef je aan welke onderwerpen voor jou van belang zijn en de app maakt voor jou een nieuwsfeed op maat. Flipboard is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

Pascal Dewulf